Τουλάχιστον δύο νεκροί από την επίθεση σε εστιατόριο του Γκέτενμποργκ – Δεν συνδέεται η επίθεση με τρομοκρατία




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν στην επίθεση που εξαπέλυσαν αργά χθες το βράδυ άγνωστοι μέσα σε εστιατόριο της πόλης Γκέτενμποργκ, στα νοτιοδυτικά της Σουηδίας, σύμφωνα με το BBC, αλλά η αστυνομία κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς, μεταδίδει το Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δράστες χρησιμοποίησαν Καλάσνικοφ.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ούλα Μπρεμ δήλωσε ότι το περιστατικό φαίνεται να συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα και όχι με την τρομοκρατία. “Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι αυτό συνδέεται με κάποιον τρόπο με την τρομοκρατία”, δήλωσε η ίδια.

Η Μπρεμ είπε ότι η περιοχή του Χίσινγκεν, ενός νησιού στα ανοικτά του Γκέτενμποργκ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, έχει γίνει συχνά θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα σε συμμορίες κι αυτή είναι μία πιθανή εξήγηση της επίθεσης.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Σουηδίας SVT ότι δύο άνδρες εισέβαλαν στο εστιατόριο και άνοιξαν πυρ.
Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που οι πελάτες του καταστήματος παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα. Πιστεύεται ότι οι δράστες διέφυγαν μετά την επίθεση.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ερευνά την υπόθεση.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Αρκετά φαίνεται πως είναι τα θύματα επίθεσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα από ενόπλους σε παμπ της πόλης Γκετενμποργκ, στη δυτική Σουηδία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 2 νεκρούς.

«Έπεσαν πυροβολισμοί σε μία παμπ. Υπάρχουν αρκετοί νεκροί και ορισμένοι από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ούλα Μπερχμ.

«Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε ένα αυτόματο όπλο… δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το περιστατικό αυτό συνδέεται με συμμορίες. Έχουμε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν προβλήματα σε αυτή την περιοχή με εγκλήματα συμμοριών», πρόσθεσε. Επίσης εξετάζεται και η πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι 2 άτομα εισέβαλαν στην παμπ με όπλα που έμοιαζαν με Καλάσνικοφ και άνοιξαν πυρ. «Καθόμασταν και βλέπαμε τον αγώνα ποδοσφαίρου όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι», δήλωσε ο μάρτυρας. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και έχει ξεκινήσει έρευνες σχετικά με το περιστατικό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: