Σαμαράς: Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, η ρήξη δεν είναι λύση




Δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «το αδιέξοδο που παρατηρήθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως η ρήξη δεν είναι λύση και ζητά από την κυβέρνηση να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που αποτελεί, όπως λέει, «το μόνο δρόμο για μια θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας». Μια διαπραγμάτευση, που όπως τονίζει, πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. «Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Η ρήξη δεν είναι λύση» τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Πρωτοβουλία για συνάντηση των αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων ζητάει από τον πρωθυπουργό το Ποτάμι

Να αναλάβει ο πρωθυπουργός πρωτοβουλία για συνάντηση των αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις ελληνικές προτάσεις και να χαραχθεί εάν είναι δυνατόν εθνική γραμμή καθώς έτσι θα πολλαπλασιαστεί η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας, ζητάει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι τα χρονικά περιθώρια για την διαπραγμάτευση ήταν στενά και ότι δεν θα έπρεπε να εγκλωβιστούμε. Δυστυχώς οι σημερινές εξελίξεις δημιουργούν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Το Ποτάμι στήριξε και θα στηρίξει την εθνική διαπραγμάτευση. Όμως οι καθυστερήσεις, οι μεγαλοστομίες και η απουσία συγκεκριμένων και επεξεργασμένων προτάσεων δυσκολεύουν την εθνική προσπάθεια και ενισχύουν ακραίες τοποθετήσεις από την άλλη πλευρά», αναφέρει η ανακοίνωση και καλεί τη κυβέρνηση να φύγει, όπως σημειώνει, από την προεκλογική της ρητορική και να μην επηρεάζεται από τους συσχετισμούς και τις αγκυλώσεις που εμφανίζονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Η πάγια και σταθερή εντολή του ελληνικού λαού είναι για λύση με παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Να τελειώνουμε με τη λιτότητα αλλά να περιγράψουμε με καθαρό τρόπο τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να κάνουμε. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η παράταση, το νέο πρόγραμμα ή η «γέφυρα», αλλά το περιεχόμενό τους. Σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Επίσημη ενημέρωση, άμεσα, με τον τρόπο που εκείνη κρίνει θεσμικά προσφορότερο, ζήτησε από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, μετά τις σημερινές εξελίξεις στο Eurogroup και ενόψει της επόμενης συνεδρίασης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει επίσημα και σε βάθος τα κόμματα, προκειμένου, όπως αναφέρεται, να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας με όρους καλύτερους και όχι χειρότερους για τους πολίτες και την οικονομία».

Όπως έγινε γνωστό από κύκλους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος πρότεινε τη σύμπηξη μετώπου των «φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».

Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε, ουσιαστικά, την πρόταση και του είπε ότι πρέπει να αναμένουν την άμεση, επίσημη και σε βάθος ενημέρωση των κομμάτων από την κυβέρνηση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: