Πως μπορεί να γίνει συμφωνία με τέτοιες δηλώσεις του Σόιμπλε;




Μήνυμα στην Αθήνα να μην περιμένει αποτελέσματα από το σημερινό Eurogroup στέλνει το Βερολίνο, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει γερμανική περιέργεια για τις ελληνικές θέσεις. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συνεχίζει, στο μεταξύ, τις αρνητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόβλημα στη διαπραγμάτευση.

Η αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται μάλιστα να έιναι σχετικά σύντομη καθώς ο Β. Σόιμπλε δεν θα διανυκτερεύσει στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το Mega.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, η θέση της Γερμανίας παραμένει ότι ο χρόνος τελειώνει ενώ πρόσθεσε ότι ονομασίες όπως τρόικα και μνημόνιο θα διατηρήσουν το ίδιο νόημα έστω και αν αλλάξουν οι ετικέτες τους.

“Στηριζόμαστε στην αρχή ότι για να πάρεις πρέπει να δώσεις και ότι αν πάρεις θα υπάρχει έλεγχος. Κανείς δεν πιέζει την Ελλάδα να μπει σε ένα πρόγραμμα”, πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε ότι το Βερολίνο τρέφει σεβασμό στον ελληνικό λαό και στη θέληση της κυβέρνησης να κάνει καινούργια πράγματα αλλά υπογράμμισε ότι όποια απόφαση και αν παρθεί πρέπει να περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ο κ. Γιέγκερ πρόσθεσε ότι θα ήταν λογικό να ζητήσει παράταση η Ελλάδα αλλά με την προοπτική ότι θα κλείσει το τρέχον πρόγραμμα.

Σημειώνται ότι την Τετάρτη, υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Reuters δήλωνε ότι θα χρειαστούν πάνω από 24 ώρες για να αξιολογηθούν από την τρόικα οι όποιες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, συνεπώς δεν θα πρέπει να αναμένεται κάποια συγκεκριμένη απόφαση αύριο στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: