Βαρουφάκης στο ECOFIN: “Ώρα ευρωπαϊκής ευθύνης”




Γλαφυρός ήταν στις δηλώσεις του προσερχόμενος στην σημερινή συνεδρίαση του Ecofin ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας ότι πλέον έχει έρθει η ώρα της ευθύνης και η Ευρώπη θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με στόχο την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη.

«Το επόμενο βήμα είναι ένα υπεύθυνο βήμα. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να συζητά προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητες και να φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Ευρωπαίο πολίτη είτε αυτός είναι Έλληνας, Ολλανδός ή Γερμανός. Στην Ευρώπη ξέρουμε να συζητούμε ώστε να φτάσουμε σε μια πολύ καλή και αξιότιμη λύση μέσα από αρχικές διαφωνίες» δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο Ecofin.

«Εύχομαι η Ελλάδα να ζητήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου.

«H Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να ζητήσει την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και μόλις το πράξει, όπως σημείωσε, μπορούμε να επιτρέψουμε ευελιξία εντός του προγράμματος η οποία μπορεί να ενταχθεί στις πολιτικές προτεραιότητες των ελληνικών αρχών. Θα πρέπει να δούμε αν το πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να προχωρήσουμε», τόνισε και συμπλήρωσε ότι εξαρτάται από τους Ελληνες, τους οποίους «δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε σε οτιδήποτε».

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με την ελληνική πλευρά το επόμενο διήμερο» πρόσθεσε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: