Ο “αγγελικός” κόσμος της πολιτικής: Στα δικαστήρια η διαμάχη του Δημ. Χριστόφια με τον δανειστή του




Λευκωσία: Μέσω δικαστικών κλητήρων και δικηγόρων διεξάγεται πλέον η «επικοινωνία» μεταξύ του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του άλλοτε στενού του φίλου και εργολάβου κ. Μιλτιάδη Νεοφύτου (αριστερά), ο οποίος διεκδικεί αποζημιώσεις από τον Δημήτρη Χριστόφια για δεύτερη φορά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, πέραν της διαφοράς που ανέκυψε ως προς το κατά ποσόν πληρώθηκε ή μη η εταιρεία του κ. Νεοφύτου για εργασίες που εκτέλεσε στο σπίτι του τέως Προέδρου στη Λευκωσία και στο εξοχικό του στο Κελλάκι, τώρα εγείρεται και θέμα διεκδικήσεων για το γεγονός ότι ο Μιλτιάδης Νεοφύτου καλείται να καταβάλει ποσόν €2 εκατ. για δάνειο της Ομόνοιας στο οποίο ο ίδιος ήταν εγγυητής.

Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, ο οποίος κινδυνεύει να δει περιουσιακά του στοιχεία να εκποιούνται σε περίπτωση κατά την οποία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ως εγγυητής στο δάνειο των €2 εκατ., θεωρεί ότι γι’ αυτό ευθύνεται και ο Δημήτρης Χριστόφιας και γι’ αυτό, σε περίπτωση κατά την οποία χάσει την υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε η ρωσική τράπεζα που παραχώρησε το δάνειο, θα επιδιώξει όπως μέρος της οφειλής καταβληθεί από τον Δημήτρη Χριστόφια. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος ούτε εγγυητής ήταν, ούτε και άλλη σχέση φέρεται να είχε με τη σύναψη δανείου, απορρίπτει σύμφωνα με πληροφορίες τις διεκδικήσεις Νεοφύτου, τις οποίες θεωρεί εξωπραγματικές. Το δάνειο έπρεπε να εξοφληθεί εφάπαξ, δηλαδή με μία δόση, σε καθορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο παρήλθε, οπόταν η τράπεζα καταχώρησε αγωγή εναντίον του Μιλτιάδη Νεοφύτου, ως εγγυητή του δανείου.

Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου θεωρεί, γενικά, ότι στα της Ομόνοιας τον ενέπλεξε ο Δημήτρης Χριστόφιας, χωρίς ο ίδιος να έχει τέτοια πρόθεση, κάτι το οποίο τον οδήγησε σε οικονομικές περιπέτειες που είχαν ως αποτέλεσμα να φορτωθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ, είτε για αγορά ποδοσφαιριστών, είτε για σύναψη δανείων, για λειτουργία του σωματείου κ.λπ. Η άλλη άποψη λέει ότι ο Μιλτιάδης Νεοφύτου δεν πιέστηκε, αλλά προσφέρθηκε να προσφέρει στο σωματείο, κάνοντας οικονομικά ανοίγματα πέραν των δυνατοτήτων του.

Όπως μας υπεδείχθη, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου στηρίζεται στη Διάταξη 10 του περί Πολιτικής Δικονομίας Νόμου, με βάση την οποία δίνεται στον εναγόμενο (στην προκειμένη περίπτωση στον Μιλτιάδη Νεοφύτου) το δικαίωμα να προσθέσει τριτοδιάδικο (στην προκειμένη περίπτωση τον Δημήτρη Χριστόφια) στη διαδικασία, κρίνοντας (ο Μιλτιάδης Νεοφύτου) ότι ο μη διάδικος (Δ. Χριστόφιας) έχει υποχρέωση να τον αποζημιώσει, ή να τον καλύψει, έναντι των απαιτήσεων του ενάγοντα (της τράπεζας που παραχώρησε το δάνειο και διεκδικεί αποπληρωμή του από τον Μιλτιάδη Νεοφύτου).

ΠΗΓΗ: Βάσος Βασιλείου – www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: