Οι βουλευτικές εκλογές και η μάχη των μεταγραφών




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, ο Αλυτάρχης του αγώνα ταχύτητας  των δεκαπέντε ημερών, κατέβασε την μαυρόασπρη καρό σημαία και  επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες,  άρχιζαν να τρέχουν στην κούρσα που έπαθλό της έχει, μια θέση το περίλαμπρο κοινοβούλιο της χώρας.

Οι μεταγραφές αυτή τη φορά είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια και αρκετοί την έκαναν από τα κόμματά τους  με ελαφρά πηδηματάκια για άλλους συνδυασμούς, που προσφέρουν ευκολότερη προσέγγιση στο απόρθητο κάστρο της βουλής,

Και τι δεν είδαμε σε αυτή την μεταγραφική περίοδο. Ωραιότατη υφυπουργό να μετακινείται από το καταρρέον ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ, που όμως με την πιθανότατη απώλεια των 50 εδρών της πρώτης θέσης, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να προσφέρει μια θέση στον ήλιο, σε όλο αυτό το άστεγο πλήθος, που την έχει προσεγγίσει. Βεβαίως, υπάρχουν περισσότερες ελπίδες να πάρεις την πολυπόθητη έδρα από το δεύτερο κόμμα, απ ότι από το τέταρτο ή πέμπτο και καταϊδρωμένο που ήσουν μέχρι χθες.

Από την άλλη επιβεβαιώνεται ο κανόνας, αλλά και η ιστορία, που θέλει τα παλληκάρια να σφάζονται για  τα μάτια τότε της ωραίας Ελένης και τώρα της πολύφερνης κερκυραίας «νύφης».

Οι δύο εταίροι της απερχόμενης συγκυβέρνησης δεν τα χάλασαν για τον ΕΝΦΙΑ και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, κονταροχτυπήθηκαν τώρα στο τέλος της κοινής κυβερνητικής διαδρομής τους, για μια γυναίκα.

Ο πικαρισμένος Ευάγγελος με επιστολή δύο μόλις γραμμών στον Αντώνη, του επισημαίνει ότι η πράξη του είναι ανήθικη και αντιαισθητική!  Ο σύγχρονος  Πάρις δεν αντέδρασε μια και είχε ήδη πετύχει να μετακινήσει την Άντζελα, από την Χ. Τρικούπη στην Λεωφόρο, όχι των Ηλυσίων Πεδίων, άλλα στη Συγγρού.

Όμως στο στρατόπεδο της ΝΔ μετακόμισαν και πλήθος άλλων προερχομένων από τους ΑΝ.ΕΛΛ. και τη ΔΗΜ.ΑΡ. Όλοι πήγαν στο μεγάλο κόμμα για να επιβιώσουν από το τσουνάμι, που σαρώνει στο πέρασμά του, τους λεγόμενους μικρούς των εκλογών του ’12.

Ένας εξ αυτών που θα φιγουράρει και στο τιμητικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε εκλόγιμη θέση, έκανε ένα μεγάλο γύρο πριν καταλήξει στις αγκάλες της ΝΔ. Από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜ.ΑΡ., στη συνέχεια Ανεξάρτητος και αφού μίλησε με Κίνημα Παπανδρέου και Ποτάμι του Θεοδωράκη, κατέληξε στις ασφαλείς αγκάλες της ΝΔ.

Αντίστοιχη κινητικότητα από τα δύο υπό κατεδάφιση κόμματα ΑΝ.ΕΛΛ. και ΔΗΜ.ΑΡ. παρατηρήθηκε και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ οι μετακινούμενοι ευελπιστούν στο bonus των 50 εδρών, που θα τους εκτινάξει στα ύψη και θα τους προσγειώσει στην αίθουσα συνεδριάσεων του ελληνικού κοινοβουλίου.

Παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις, ο Αλέξης, επέβαλε την παρουσία στα ψηφοδέλτια δύο πασοκογενών  από την ΔΗΜ.ΑΡ., που έπαιξαν το παιχνίδι του εκφοβισμού προς όσους ανεξαρτήτους και μη, είχαν σκεφθεί να ψηφίσουν Σ. Δήμα, καθώς και μία κυρία των ΑΝ.ΕΛΛ. που έφτασε μέχρι τις παρυφές του ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκειμένου  να πείσει για τις αριστερές της πεποιθήσεις.

Τέλος το τρίτο κόμμα, που εμφανίζεται να συγκινεί υποψήφιους εθνοπατέρες από όλους τους κομματικούς χώρους, είναι το νεότευκτο ΠΟΤΑΜΙ. Εδώ έχουμε προσχωρήσεις από όλες τις πλευρές. Την αρχή έκαναν οι αριστεροί  ΜΕΤΑρυθμιστές.

Ακολούθησαν οι ξέμπαρκοι της ΔΗΜ.ΑΡ. Εν συνεχεία θέση στα ψηφοδέλτια μετακόμισαν οι άνθρωποι του Γιώργου και του Βαγγέλη και τέλος στρογγυλοκάθισε ως ομοτράπεζος του πολυσυλλεκτικού αυτού Ποταμιού η φιλελεύθερη Δράση.

Τώρα όλοι μπήκαν στη μάχη του σταυρού, που πέρα από όσα λέγονται στα παράθυρα, έχει πραγματικούς εχθρούς τους συνυποψηφίους τους και όχι τα αντίπαλα κόμματα. Ο θάνατός σου η ζωή μου που λένε. Όλα αυτά θυμίζουν τις εμφύλιες συρράξεις των Ελλήνων  μετά την επιτυχή απελευθέρωση του Μοριά και της Ρούμελης το 1824.

Κατά τα άλλα οι δύσμοιροι πολίτες περιμένουν από τους μεν τους δε και τους τρίτους με αγωνία, να δουν μιαν άσπρη μέρα την επομένη των εκλογών…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: