Αίγυπτος: Δεν λαμβάνουμε υπόψη τους Τούρκους




Σε σκληρές δηλώσεις κατά της Τουρκίας προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Shoukry, με αφορμή τα μηνύματα αξιωματούχων της χώρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά «δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά».

Τις δηλώσεις του Sameh Shoukry, περί αντιφατικών μηνυμάτων των Τούρκων αξιωματούχων παραθέτει η Zaman.

Υπενθυμίζεται η δήλωση του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Bulent Arinc, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης στο Al Jazeera, ότι η Τουρκία θα πρέπει να οικοδομήσει υγιείς σχέσεις με την Αίγυπτο, η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Cavusoglu, ότι η Τουρκία θ΄ αρχίσει διάλογο με το Κάιρο εάν η αιγυπτιακή κυβέρνηση πραγματοποιήσει βήματα για τον εκδημοκρατισμό της, καθώς και η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου ,ότι η χώρα του είναι ενάντια στα πραξικοπήματα.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Sameh Shoukry, δήλωσε για τα μηνύματα των Τούρκων αξιωματούχων:

«Δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά. Υπάρχει χάος εξουσίας στη χώρα» και προσέθεσε ότι η Αίγυπτος θα είναι πάντα έτοιμη να «λειτουργήσει» θετικά με την Τουρκία, αμέσως μόλις η Άγκυρα σταματήσει να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου.

Στο μεταξύ, σε γεύμα που παρέθεσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu προς τους πρέσβεις των αραβικών χωρών λέγεται ότι δεν προσκλήθηκαν η Αίγυπτος και άλλες 4 χώρες, γεγονός που ενόχλησε ιδιαίτερα τις αραβικές χώρες, σύμφωνα με την Τζουμχουριέτ.

Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: