Εάν διασωθεί η οικονομία, θα είναι το… όγδοο θαύμα




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Προκαλούν έντονη ανησυχία τα τεκταινόμενα στην ελληνική πολιτική σκηνή, με δεδομένη την οικτρή κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

Δεν είμαι από τους αισιόδοξους, διότι δεν πετώ στα σύννεφα, όπως οι πολιτικοί μας, και επειδή και ελάχιστη γνώση να έχει κανείς για την ελληνική οικονομία γνωρίζει πως όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερο δυσκολεύουν τα πράγματα. Εάν διασωθεί η οικονομία, θα πρόκειται για το… όγδοο θαύμα του κόσμου, διότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει ελπίδα και οι πολίτες δεν πρέπει να τρώνε το κουτόχορτο των πολιτικών.

Ο πολίτης βομβαρδίζεται με χιλιάδες δημοσιεύματα των ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Βασικά πρόκειται για δημοσιεύματα που περιέχουν απειλές και εκβιασμούς και φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν οι δανειστές. Διότι αν στόχος όλου αυτού του ορυμαγδού άρθρων, κειμένων και ανταποκρίσεων είναι να βοηθηθεί η παρούσα κυβέρνηση, το αποτέλεσμα είναι το ανάποδο. Εκτός αν το «σχέδιο» των Γερμανών είναι να επιτύχουν το απόλυτο χάος το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου.

Με τη στάση τους οι Ελληνες πολιτικοί προκαλούν ζημιά στην Ελλάδα και τους πολίτες. Η ζημιά ίσως αποδειχθεί ανεπανόρθωτη, ιδιαίτερα εάν το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγήσει σε ακυβερνησία, όπως πιθανολογούν οι δημοσκόποι. Πιστεύω ακράδαντα πως εάν πραγματικά αγαπούν την Ελλάδα, όπως διατείνονται, θα εγκαταλείψουν την τακτική του μίσους και θα αποδεχθούν την πραγματικότητα: ότι η μοναδική λύση για την Ελλάδα είναι μόνο η εθνική συναίνεση. Ολοι μαζί θα πετύχουν το μέγιστο.

Χωρίς αμφιβολία οι δανειστές παίζουν παιγνίδια και μάλιστα βρώμικα. Από τη Γερμανία εκπορεύονται δημοσιεύματα, τα οποία αναιρούν το νόημα των προηγούμενων. Είναι ένα σκοτσέζικο ντους που θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Την πραγματικότητα και τι ακριβώς θα συμβεί μετά τις εκλογές εξέφρασε η Ανγκελα Μέρκελ με την επαναλαμβανόμενη φράση ότι «οι Ελληνες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί». Λες και τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια να μη ζει ο λαός σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης. «Τι άλλο θα ζητήσουν οι δανειστές;» είναι η ερώτηση των πολιτών…

Κανείς Ελληνας πολιτικός δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα. Διότι γνωρίζουν πως η τύχη μας εξαρτάται αποκλειστικά από τους ξένους, στους οποίους ο κ. Παπανδρέου παρέδωσε το Μάιο του 2010 μέρος της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές. Ας αφήσουν όλοι κατά μέρος τα ψέματα και ας βρουν τρόπο να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παρουσιαστούν ενωτικά στους δανειστές. Μόνο έτσι οι εκπρόσωποι της Τρόικα θα τους δώσουν σημασία…

WWW.ETHNOS.GR, WWW.MIGNATIOU.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: