Ας πούμε και μια αλήθεια και ας πέσει στον γιαλό…




Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Το 2014 μας άφησε κληρονομιά μια πολιτική κρίση σε μια χώρα που δοκιμάζεται από τη σκληρή κοινωνική κρίση και μοναδικό «μποναμά» ένα χρέος 319 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οσο κι αν αλλάζουμε συζήτηση, όσο κι αν ακούμε για σχέδια και εύκολες λύσεις, πίσω από τη γωνία, όποιον δρόμο κι αν τραβήξουμε, περιμένουν τα 319 δισεκατομμύρια.

Είναι η στιγμή που η πολιτική κρίση κινδυνεύει να εκτραπεί σε εθνική κρίση, καθώς όπως κι άλλες φορές στην Ιστορία οι αντοχές ενός απογοητευμένου και οργισμένου λαού εξαντλούνται, λίγο πριν από το τέλος μιας μεγάλης περιπέτειας. Και τότε εμφανίζονται οι θαυματοποιοί έτοιμοι να χαϊδέψουν αυτιά.

Σε αυτήν την παγίδα του λαϊκισμού βρίσκεται εγκλωβισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, στη λογική τού ή τώρα ή ποτέ. Με κάθε τίμημα, χωρίς καμία σκέψη για την επομένη μέρα. Με ψηφοφόρους που τον στηρίζουν με τη βεβαιότητα ότι θα κάνει κωλοτούμπα και δεν θα εφαρμόσει ένα «αυτιστικό» πρόγραμμα που θεωρεί ότι το σύμπαν εξαντλείται στο οικοδομικό τετράγωνο της Κουμουνδούρου.

Είναι ο λαϊκισμός που το μόνο που εγγυάται είναι ότι θα μας αφήσει αγκαλιά με το χρέος μας των 319 δισ. ή την πραγματική χρεοκοπία μας. Γιατί μάλλον λάθος υπολογίζει ο κ. Μηλιός ότι θα δώσει εντολή στις χώρες της Ευρωζώνης να διαγράψουν το χρέος των 205 δισ. ευρώ που διακατέχουν και αυτές θα τρέξουν να πείσουν τους πολίτες τους που ζουν σε σκληρή λιτότητα ότι πρέπει να χρηματοδοτήσουν και τις δυο κουβέντες παραπάνω που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά.

Οι ξένοι εταίροι και δανειστές δεν είναι Φώτης Κουβέλης να τον εμπαίζεις και να τον ταπεινώνεις παραδειγματικά. Κι αν υπάρχει άλλη επιλογή για το χρέος, δεν την έχουμε ακούσει καθαρά, χωρίς μισόλογα… Η κρίσιμη ώρα πλησιάζει .Θα ακουστούν προτάσεις, μανιφέστα, αλλά δυστυχώς το ταμείο θα γίνει μετά τις εκλογές, όταν ζυγιστούν τα ψέματα και οι αλήθειες. Τότε που τα «λάθη» δεν αναγνωρίζονται…

Το ψέμα πια δεν έχει κανένα νόημα, απλώς θα μεγαλώσει την οργή και θα κάνει πιο άγρια την τιμωρία όσων σήμερα με ευκολία το εκστομίζουν. Αλλά πρώτα θα έχει τιμωρηθεί και η ίδια η χώρα. Γι’ αυτό έστω και την τελευταία στιγμή ας πούμε (όλοι) και μια αλήθεια κι ας πέσει στον γιαλό…

ΠΗΓΗ: WWW.ETHNOS.GR

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: