RASS: Περιορισμός της διαφοράς σε νέα δημοσκόπηση




Κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα στη Νέα Δηνοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS για τον «Ελεύθερο Τύπο».

Ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, η διαφορά των δυο κομμάτων ανερχόταν στο 5,3%, στη νέα δημοσκόπηση η διαφορά εμφανίζεται να έχει περιοριστεί στο 3,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 27,1% και τη Ν.Δ. 23,7%.

Στα υπόλοιπα ποσοστά, τρίτο Κόμμα είναι το «Ποτάμι» με 5,8%, τέταρτο κόμμα το ΚΚΕ με 5,3% και ακολουθούν ΠΑ.ΣΟ.Κ. με 4,6% και Χρυσή Αυγή με 4,4%. Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι και η έκπληξη, εάν συγκριθεί το εύρημα με τα αντίστοιχα άλλων δημοσκοπήσεων που φέρνουν το συγκεκριμένο κόμμα στην τρίτη θέση.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8% μένουν εκτός Βουλής (δεν έχει μετρηθεί ο αντίκτυπος της φερόμενης ως «υπόθεσης δωροδοκίας». Οι Οικολόγοι – Πράσινοι λαμβάνουν 1,5% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 1,1%.

Στην «παράσταση νίκης» ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με 77,3%, με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά να συγκεντρώνει στο ερώτημα αυτό μόλις 17,7%. Ο πρωθυπουργός διατηρεί σημαντικό προβάδισμα με 46% του Αλέξη Τσίπρα στην «καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού», με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει 32,8%.

Κατά τα άλλα, πιθανή θεωρεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ το 40% των ερωτηθέντων, ενώ το 56,3% πιστεύει, ότι ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα αποσταθεροποιήσει την οικονομία με το 41% να μην το αποδέχεται.

Δυσνόητο με βάση τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι το ότι το 38,5% επιθυμεί τη διαπραγμάτευση του χρέους να την κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα, θέλει το 36,7%.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: