Λυκούδης-Ψαριανός την “έπεσαν” στον Παραστατίδη




Άγρια αντιπαράθεση ξέσπασε στην εκπομπή “Ανατροπή” του Γιάννη Πρετεντέρη, μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών Σπ. Λυκούδη (αριστερά), Γρ. Ψαριανού και Θ. Παραστατίδη (δεξιά) με αφορμή το κείμενο που συνυπέγραψε ο τελευταίος μαζί με τον Οδ. Βουδούρη.

Ο κ. Παραστατίδης έκανε λόγο για λάθος διατύπωση που έδωσε την ευκαιρία παρερμηνειών και επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως και οι δύο έδωσαν τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Ωστόσο η συζήτηση άναψε με τον Σπ. Λυκούδης να λέει πως ζει το κωμικοτραγικό να του κάνει “συστάσεις ο ένοχος της άθλιας ανακοίνωσης”.

“Είπα ότι θα κλείσω το καπάκι αυτού του βόθρου” είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ ποτέ συγγνώμη. Είναι αθλιότητα αθλίων”.

Σύμφωνα με το Mega (www.megatv.com), ο κ. Παραστατίδης απάντησε στον κ. Λυκούδη λέγοντας ότι λυπάται για το ύφος και το ήθος του συναδέλφου του. Στη συζήτηση παρενέβη και ο Γρηγόρης Ψαριανός λέγοντας πως η ανακοίνωση ήταν τα διαπιστευτήρια των δύο ανεξάρτητων βουλευτών για να μπουν σε κομματικά ψηφοδέλτια και πρόσθεσε ότι ο Μ. Γλέζος έκλεισε με την ανακοίνωσή του αυτό το θέμα.

Ανεξάρτητοι βουλευτές για το “Στ. Δήμας” και το “παρών

Τις απόψεις του για τον λόγο που θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα ή θα επιλέξουν το παρών στη σημερινή ψηφοφορία ανέπτυξαν στην εκπομπή “Ανατροπή” οι βουλευτές Μίκα Ιατρίδη, Χρ. Γιατάγανα, Ν. Φούντα, Π. Μουτσινάς, Β. Οικονόμου, Γρ. Ψαριανός, Τέρενς Κουίκ, Σπ. Λυκούδης, Θ. Παραστατίδης, και Π. Μελάς.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Δωδεκανήσων, Μίκα Ιατρίδη, που το βράδυ της Δευτέρας αποκάλυψε πως θα ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα, υπογράμμισε πως “η πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με φόβο” αναφερόμενη στα όσα ακούγονται περί χρηματισμού βουλευτών.

Από την πλευρά της η επίσης ανεξάρτητη Χρυσούλα Γιαταγάνα, που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ, τόνισε πως δεν θα υποστηρίξει τον κυβερνητικό υποψήφιο επειδή επιθυμεί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές καθώς δεν εγκρίνει τις πολιτικές που ακολουθούνται.

Τόνισε δε πως θεωρεί απαράδεκτο να δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος ότι οι εκλογές θα είναι “πιστωτικό γεγονός”. Η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστέρας, Νίκη Φούντα, που είχε υπογράψει την πρόταση των 8 για συναίνεση, είπε πως θα παραμείνει στην αρχική της επιλογή που ήταν το “παρών”.

Εξήγησε δε πως με το χθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια δική του πρόθεση και υπογράμμισε πως ο Αντ. Σαμαράς δεν έκανε κάλεσμα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Πάρις Μουτσινάς, που επίσης σημείωσε ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν ήθελε ποτέ την εθνική συναίνεση αλλά “σύρθηκε” σε αυτή την πρόταση επειδή “δεν του βγήκαν τα κουκιά” στην πρώτη ψηφοφορία.

Ο ίδιος είπε πως θα ψηφίσει ξανά “παρών” και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Ο Βασ. Οικονόμου είπε πως κατά τη γνώμη του η πρόταση του πρωθυπουργού περιλαμβάνει στο σκεπτικό του κειμένου των 8 έστω κι αν δεν ήταν απόλυτα συναινετικός.

Από την πλευρά του ο Γρ. Ψαριανός είπε πως την ιστορία των αποστασιών την ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει “έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα”. Ο Π. Μελάς, που θα ψηφίσει σήμερα “Στ. Δήμα” υπογράμμισε ότι συμφωνεί με το διάγγελμα – πρόταση Σαμαρά καθώς είναι στην κατεύθυνση της εθνικής συναίνεσης.

O Θ. Παραστατίδης ζήτησε να υπάρξει συμφωνία στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, να γίνουν εκλογές και η νέα βουλή να εκλέξει το πρόσωπο για το οποίο θα έχει υπάρξει νωρίτερα η συμφωνία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: