Η Ιορδανία ζητά βοήθεια από τους φίλους του ISIS, τους Τούρκους…




Τη βοήθεια της Τουρκίας έχει ζητήσει επισήμως η Ιορδανία για να επιτευχθεί ο στόχος της ελευθέρωσης του 26χρονου Ιορδανού πιλότου μαχητικού (F-16), Maaz Safi Yousef al-Kassasbeh, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε κοντά στην πόλη Ράκα της Συρίας.

Το αίτημα κατατέθηκε δια της τουρκικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμάν, όπως επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα «Χουριέτ» οι τουρκικές αρχές.

Το ενδιαφέρον είναι στην απάντηση που έχει δώσει η Τουρκία στους Ιορδανούς. Ενημέρωσε, ότι το υπουργείο Εξωτερικών, η υπηρεσία πληροφοριών MIT και άλλες σχετιζόμενες με τα θέματα ασφαλείας υπηρεσίες, θα εξετάσουν τα δεδομένα της υπόθεσης και θα ενημερώσουν το χασεμιτικό βασίλειο αν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι ή όχι.

Η Τουρκία έχει πλέον «φήμη» επιτυχημένων συναλλαγών με το Ισλαμικό κράτος, αφού πέτυχε την ελευθέρωση του προσωπικού του προξενείου της στη Μοσούλη, απελευθερώνοντας κρατούμενους ισλαμιστές, παρότι εκκρεμούσαν αιτήματα έκδοσης – παράδοσής τους. Το ενδιαφέρον ξένων χωρών, μάλλον αύξανε την αξία των ανταλλαγμάτων…

ΠΗΓΗ: www.defence-point.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: