Σαμαράς: Τρομοκρατία και λάσπη-Τσίπρας: Οχι λευκή επιταγή




Καταγγέλλοντας «τρομοκρατία και λάσπη» από «το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου», εξήλθε της Βουλής ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμώντας ότι η τακτική αυτή δεν απέδωσε, αφού αυξήθηκαν οι θετικές ψήφοι για τον Σταύρο Δήμα.

Ευχήθηκε στην τρίτη ψηφοφορία να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να αποφευχθεί «εθνική περιπέτεια» και απηύθυνε έκκληση προς όλους τους βουλευτές:

«Όμως η τρίτη ψηφοφορία δεν θα είναι ψηφοφορία με το ‘παρών’ εκεί δεν θα υπάρχει ‘παρών’ θα υπάρχει ονοματεπώνυμο και ο κάθε βουλευτής θα τεθεί ενώπιος – ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και με το συμφέρον της πατρίδας. Εκεί δεν θα υπάρχει ‘παρών’. Εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και την ευθύνη της ψήφου του ως προς τις συνέπειες που θα έχει η ψήφος αυτή πάνω στη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της πατρίδας. Στην τρίτη ψηφοφορία ‘παρών’ δεν θα υπάρχει».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σε υψηλούς τόνους, ανέφερε στις δηλώσεις του, «ούτε η Βουλή ούτε ο λαός πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει τα μνημόνια και να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα της λιτότητας που κόβουν συντάξεις, ακριβαίνουν φάρμακα, λεηλατούν την κοινωνία».

Πρόσθεσε δε, ότι «με την καινούργια χρονιά η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα, με δημοκρατία, με ισχυρή λαϊκή εντολή για πραγματική διαπραγμάτευση» και κατέληξε λέγοντας πως «με αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε», ευχόμενος προς τους πολίτες «Καλά Χριστούγεννα».

Ο Πάνος Καμμένος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εμφανίστηκε βέβαιος μετά την ψηφοφορία, ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές για να πέσει η κυβέρνηση. Στις δηλώσεις του ανέφερε: «Τα ‘μαξιλάρια’ θα ακολουθήσουν την τύχη όλων εκείνων που παραβίασαν τη λαϊκή εντολή. Ο λαός θα βάλει στο αρχείο σύντομα όλους αυτούς που λειτουργούν με κανονισμούς καθεστώτος και όχι ενός ελεύθερου πυλώνα της Δημοκρατίας».

Στο ερώτημα εάν τον προβλημάτισε η απουσία της βουλευτού του κόμματός του (ΑΝΕΛ), Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, ο Π. Καμμένος απάντησε με βεβαιότητα, ότι δεν θα υπάρξει καμία διαρροή από το κόμμα του.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, από την πλευρά του, επισήμανε την κατά την άποψή του ανάγκη η χώρα και η ελληνική κοινωνία να «αλλάξουν σελίδα», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο τόπος πρέπει να αλλάξει σελίδα, η κοινωνία πρέπει να αλλάξει σελίδα. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην Ελλάδα», εξηγώντας ότι η άρνηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης «είναι η άρνησή τους να συμβάλουν στη συντήρηση των ασκούμενων πολιτικών». Σχολιάζοντας δε την ανεξαρτητοποίηση της κ. Νίκης Φούντα, δήλωσε ότι «ο καθένας παίρνει το δρόμο του».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: