Επίθεση ΚΚΕ σε κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ – Η Μάρκου ψηφίζει




Επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, κάνοντας λόγο για ίδιες πολιτικές που εξυπηρετούν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος του λαού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο (www.amna.gr).

«Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που δεσμεύει με τους ευρωκανονισμούς της η ΕΕ ανεξάρτητα από τα μνημόνια, τα αποδέχονται και η συγκυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου» υποστήριξε η κ. Μανωλάκου και πρόσθεσε: «Αυτές οι πολιτικές χαρακτηρίζουν και τον προϋπολογισμό του 2015, άσχετα αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης των καταψηφίσουν. Η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί πιο άγρια με νέα πρόσθετα μέτρα-λαιμητόμο».

Παράλληλα, η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ έκανε λόγο για επιβολή μόνιμων έκτακτων φόρων από την κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ακόμα και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που υποτίθεται ότι τελείωνε το 2014, συνεχίζεται ολόκληρη και αλώβητη.

Η κ. ΜΑΡΚΟΥ: Στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας για την εδραίωση κλίματος συναίνεσης και συνδιαλλαγής, όπως είπε, απέναντι σε ένα κλίμα αντιπαράθεσης χωρίς όρια και αξίες, αναφέρθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2015 τον οποίο χαρακτήρισε ως μια ευκαιρία να εδραιώσουμε την πολιτική σταθερότητα και τη συναίνεση».

«Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές υπεκφυγές και για «παρών», κατέληξε η κ. Μάρκου.

ΣΥΡΙΖΑ: Για «έναν προϋπολογισμό φούσκα, έτοιμο να εκραγεί» έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοϊλης, υποστηρίζοντας ότι «δομείται πάνω στη δημιουργία άκαμπτων μορφών ανεργίας, στην οριακή συμπίεση των κοινωνικών δαπανών και στη μονιμοποίηση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Όπως επεσήμανε ο κ. Σαμοϊλης, στον τομέα των δημοσίων δαπανών οι χαρακτηριστικότερες περικοπές εντοπίζονται στους τομείς της εργασίας, της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

«Οι συνολικές μεταβιβάσεις του τακτικού προϋπολογισμού στον ενοποιημένο κοινωνικό προϋπολογισμό, εμφανίζονται φέτος μειωμένες κατά 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα καταργούνται οι μη ανταποδοτικοί πόροι», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: