Καραγκιοζιλίκια πολιτικών και παρατρεχάμενων…




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι να κλαίει και να γελάει κανείς παρακολουθώντας τον σκυλοκαβγά πολιτικών, τηλεστάρ και παρατρεχάμενων, που διαπληκτίζονται για το ποιος υποσχέθηκε σε ποιόν τρία εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας του Προέδρου που θα προτείνουν Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στις αρχές του νέου έτους.

Να γελάει για τα καραγκιοζιλίκια πολιτικών και τηλεστάρ, που δίνουν βάση στα λεγόμενα ενός βορειοηπειρώτη, που κάνει κουβέντες καφενείου με βουλευτές των ΑΝΕΛ κι αυτοί με τη σειρά τους το κάνουν μείζον θέμα και το σφυρίζουν στον μεγάλο αδελφό, μελλοντικό εταίρο τους, που τους συμβουλεύει να το προχωρήσουν.

Την ίδια ώρα, δηλ. όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες, η χώρα μας και όχι απλά και μόνο η κυβέρνηση, βρίσκεται στη δαγκάνα των δανειστών, που εκβιαστικά ζητούν για να κλείσουν την τελευταία αξιολόγηση με περαιτέρω αύξηση φόρων, νέα μείωση, πέραν των επικουρικών και των κύριων συντάξεων, αλλά και την αποδοχή ενός ελλείμματος 2,5-3 εκατομμυρίων ευρώ για το 2015, την ώρα που στην περσινή πρόβλεψη είχαν πέσει έξω και αντί ελλείμματος υπήρξε πλεόνασμα.

Η δραματική αυτή κατάσταση της χώρας και όχι της κυβέρνησης επαναλαμβάνω, δεν συγκινεί την αντιπολίτευση, που αναζητά «αργυρώνητους» βουλευτές μέσω τυχάρπαστων τύπων, που ζητούν σύνταξη με μηδέν εισφορές και σκοτώνουν τον χρόνο τους μέσω facebook, λέγοντας κουβέντες και εκτιμήσεις καφενείου σε βουλευτές, που νομίζουν έτσι ότι μπορούν να επανεκλεγούν με το κόμμα, που έχει πάρει την κατρακύλα, επειδή θα πουλήσουν σενάρια περί δήθεν απόπειρας χρηματισμού τους.

Αλλά και ο πολλά βαρύς αρχηγός των ΑΝΕΛ, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει βαρύγδουπες, αλλά έωλες καταγγελίες. Θα ξεχάσει κανείς που έβγαινε να καταγγείλει τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ως αρχηγό της 17Ν!!! Ή το περίφημο non paper που ενεχυρίασε στον ΠτΔ στην διάρκεια των διερευνητικών της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου του 2012, με το οποίο ζητούσε προκειμένου να συναινέσει σε κυβέρνηση συνεργασίας, υπουργικά χαρτοφυλάκια σε τομείς όπως η άμυνα και η ενέργεια. Βεβαίως στη συνέχεια το αποποιήθηκε και είπε ότι θα μηνύσει τους υπαλλήλους της Προεδρίας, που υποτίθεται ότι έστειλαν το κείμενο αυτό, χωρίς να το έχει δώσει ο ίδιος ως δικό του, στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων

Βεβαίως μήνυση δεν έγινε ποτέ και η τότε Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ διαβεβαίωνε τους πάντες ότι η ίδια, που είδε αμέσως μετά τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, τον Κ. Παπούλια, το πήρε από τον ίδιο τον Πρόεδρο, μια και δεν χρειάστηκε να της σταλεί με fax.

Όλες αυτές τις γελοιότητες περί δωροδοκιών, τις αναπαράγουν τα πρωινάδικα ως ντουντούκες εν είδει κουτσομπολιού, προκειμένου να ικανοποιήσουν το φιλοθεάμον κοινό, που διψάει για ίντριγκες και θεωρίες συνωμοσίας. Η αντιπολίτευση διάττοντας την ευκαιρία, ρίχνει και μια καταγγελία στην κυβέρνηση, που δήθεν δεν διαπραγματεύεται και κάνει ότι της λένε οι άθλιοι τροϊκανοί κι έτσι νομίζουν ότι καθάρισαν.

Οι αφόρητες πιέσεις και η απουσία συμφωνίας όλο αυτό τον καιρό, αποδεικνύει το αντίθετο, αλλά αυτό λίγο τους ενδιαφέρει. Ούτε το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται, για μια ακόμη φορά, στο χείλος της καταστροφής. Μοιάζουν να χαίρονται και να επιδιώκουν αυτή την κατρακύλα.

Το γεγονός ότι στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πήγαν στο Λονδίνο να ενημερώσουν τα funds και έφαγαν τα μούτρα τους, δεν τους δίδαξε τίποτα. Νομίζουν ότι όταν πάρουν στα χέρια τους την εξουσία θα βάλουν τις φωνές στους δανειστές κι αυτοί θα τρέξουν να κρυφτούν κάτω από το κρεβάτι τους, σαν τα μικρά παιδιά μετά από κάποια αταξία.

Η κυβέρνηση, τόσο ή παρούσα, όσο και αυτές που προηγήθηκαν μετά τις εκλογές του 2009, έχουν υπογράψει όλα αυτά που ζητάει σήμερα η τρόικα. Δεν τα υλοποίησαν λόγω πολιτικού κόστους και δεν τα κοινοποίησαν στους πολίτες τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν, με τα δύο μνημόνια και τις επικαιροποιήσεις που ακολούθησαν.

Σήμερα επικαλούνται, για να κάνουν πίσω στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, το υψηλό πολιτικό κόστος, τον ΣΥΡΙΖΑ και την αφαίμαξη των πολιτών, που αποτέλεσαν όλη αυτή την περίοδο τα εύκολα θύματα, μια και δεν μπόρεσαν να εισπράξουν από τη σύλληψη της φοροδιαφυγής. Παράλληλα ψήφισαν νόμους για φορολόγηση των εφοπλιστών και πληρωμή τέλους από τα ΜΜΕ, που δεν εφάρμοσαν ποτέ, μια και παρέλειψαν να εκδώσουν τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Με αυτή την έννοια και οι μεν και οι δε έχουν φτάσει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και κάθε σκεπτόμενος πολίτης νοιώθει πολιτικά εγκλωβισμένος, μια και βλέπει μπροστά του αυτό που λέει ο λαός «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: