Επιβεβαίωσε ο Ομπάμα τη δολοφονία του Κάσιγκ




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε τον θάνατο του αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία αυτή “απόλυτο κακό”.

“Σήμερα, προσφέρουμε τις προσευχές και τα συλλυπητήριά μας στους γονείς και την οικογένια του Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ, γνωστού και ως Πίτερ”, αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε μέσα από το αεροπλάνο Air Force One, καταγγέλλοντας “μία πράξη ‘του απόλυτου κακού’ από μία τρομοκρατική οργάνωση που ο κόσμος δικαίως θεωρεί απάνθρωπη”.

“Την ώρα που η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σκοτώνει αθώους, ανάμεσά τους και μουσουλμάνους, σπέρνει τον θάνατο και την καταστροφή, ο Αμπντούλ Ραχμάν προσέφερε ανθρωπιστικό έργο για να σώσει ζωές Σύρων, τραυματισμένων και κατεστραμένων από τον πόλεμο στη Συρία”.

Οι ενέργειες της οργάνωσης “δεν εκπροσωπούν καμία πίστη, και φυσικά όχι τη μουσουλμανική πίστη που ο Αμπντούλ Ραχμάν είχε ασπασθεί”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΑΝΤ: Η εκτέλεση του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ και περίπου 18 Σύρων στρατιωτών από το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Από τη Νέα Καληδονία, όπου μετέβη έπειτα από τη λήξη της συνόδου της G20 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, ο Γάλλος πρόεδρος καταδίκασε τις εκτελέσεις.

“Πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτές είναι βάρβαρες ενέργειες και αυτός είναι ο λόγος που η Γαλλία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Γαλλία συμμετέχει στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, αλλά όχι και στη Συρία, όπου οι επιδρομές πραγματοποιούνται από τις ΗΠΑ.

Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δήλωση Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου σχετικά με τη δολοφονία του Αμερικανού πολίτη Peter Kassig και Σύρων μελών των ενόπλων δυνάμεων από το Ισλαμικό Κράτος:

«Η στυγερή δολοφονία του Αμερικανού πολίτη, Peter Kassig, καθώς και μελών των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας από τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, αποτελεί ένα ακόμα ειδεχθές έγκλημα της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στις κοινότητες και τους πληθυσμούς της ευρύτερης περιοχής που δοκιμάζονται σκληρά από το πρωτόγονο και πρωτόγνωρο αυτό καθεστώς του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, καλούμε όλα τα μέλη της Διεθνούς Κοινότητας και ιδίως της ευρύτερης περιοχής να συστρατευτούν ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην τρομοκρατία και στο Ισλαμικό Κράτος, ώστε να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι αυτουργοί αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων και να σταματήσουν να συνιστούν απειλή για την ασφάλεια και την ευημερία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».

Ο κ. ΚΑΜΕΡΟΝ: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα τρομοκρατημένος από το βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εκτέλεσαν δι’ αποκεφαλισμού τον Αμερικανό όμηρο Πίτερ Κάσιγκ.

“Είμαι τρομοκρατημένος από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ (σ.σ ο Κάσιγκ είχε ασπαστεί το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε το όνομα Αμπντούλ Ραχμάν). Το ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος) έδειξε για μία ακόμη φορά την αθλιότητά του. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του”, δήλωσε μέσω Twitter ο Κάμερον, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία για τη σύνοδο της G20.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: