Πένυ Σκάρου: Κατάφερα και γύρισα το διακόπτη της ζωής μου προς το συν…




Της ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

«Να είσαι εδώ, να με κρατάς. να με νοιάζεσαι, να με χρειάζεσαι, να μ’ αγαπάς, να είσαι εδώ, όπως και εγώ…. Έτσι θα ξεκινήσω τη συναυλία μου, με ένα τραγούδι από τον τελευταίο μου προφητικό δίσκο,  με τίτλο «Όλα έχουν αλλάξει», αφιερωμένο σε όλο τον κόσμο που ήταν πλάι μου, στα δύσκολα, για τα τόσα μηνύματα που έχω λάβει, για την τόση θετική ενέργεια που διαρκώς μου έστελναν, για τους φίλους μου, που τραγουδάνε σήμερα μαζί μου, για μένα… Για να συγκεντρωθούν τα χρήματα, για την αποκατάσταση της υγείας μου, για να σταθώ και πάλι όρθια…»

“Νοιώθω”, συνεχίζει, “πάρα πολύ χαρούμενη που επιστρέφω σ’ αυτό που κάνω, γιατί αυτό είναι όλη μου η ζωή. Είναι τιμή μου,  που έχω τόσους καλλιτέχνες οι οποίοι τραγουδάνε για μένα σ’ αυτή τη συναυλία. Έχω πολύ θετικά συναισθήματα παρ’ όλα  αυτά  που έχω περάσει. Είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή για μένα. Ξέρεις,  ποτέ μου  δεν αμφέβαλα ότι δε θα ξανακάνω αυτό που κάνω.  Δε σου κρύβω πως λύγισα αρκετές φορές, άνθρωπος είμαι και εγώ. Ήταν δύσκολο όλο αυτό που πέρασα και όλο αυτό που ακόμα περνάω, αλλά σκέφτομαι θετικά και δε βλέπω την ώρα και τη στιγμή να ανέβω στη σκηνή και να τραγουδήσω  και πάλι όπως πριν…»

Εδώ και πέντε μήνες ναι, όλα έχουν αλλάξει. Φέτος, τον Ιούνιο, ένα σοβαρό  τροχαίο ατύχημα ήταν  η αιτία, για την «προσωπική αναγέννηση» της 29χρονης τραγουδίστριας Πένυς Σκάρου. Ένα πλάσμα γεμάτο αισιοδοξία και ταλέντο. Ένα κορίτσι που σήμερα, λίγους μήνες μετά, παραδίδει μαθήματα ζωής και συγχώρεσης. Η Πένυ τόλμησε, να ν’ ανοίξει το κουτί που λέγεται ζωή και να μην ξετυλίξει απλά την κορδέλα. Γνώρισε τον πόνο, την απελπισία, την αγωνία… Πάλεψε και νίκησε…  Ακόμα και τις στιγμές που η θλίψη, μπερδεύτηκε και μεταμφιέστηκε σε οργή. Κατάφερε και  μετάτρεψε  τον πόνο σε χαρά, την αγωνία σε αλήθεια, την απελπισία σε ελπίδα…

«Κατάφερα μέσα από όλη αυτή την εμπειρία, να γυρίσω το διακόπτη της ζωής προς το συν και όχι προς τον πλην. Με ρωτάς, πως τα κατάφερα… Ούτε και εγώ μπορώ να πιστέψω πως έγινε. Σε ένα διάλογο με τον εαυτό μου, σκέφτηκα, συζήτησα, μαζί του πως θα το αντιμετώπιζα, αν θα το έπαιρνα θετικά ή αρνητικά. Και επειδή είμαι των άκρων, θεώρησα καλύτερα να το πάρω θετικά. Γενικότερα είμαι θετικός άνθρωπος και δε μπορώ να το δω διαφορετικά. Προσπαθώ να το δω όσο πιο θετικά γίνεται. Προσπαθώ να κερδίζω την κάθε μου μέρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ζω και για μένα είναι δώρο ότι ζω. Κινδύνευσε η ζωή μου πάρα πολύ άμεσα, αυτό ήταν ίσως το τίμημα μου για να συνεχίσω να ζω, να κάνω πράγματα και Δόξα τω Θεώ που δεν έχω πάθει και τίποτα χειρότερο. Τώρα εκμεταλλεύομαι περισσότερο την καθημερινότητα μου και την κάθε στιγμή.  Προσπαθώ να τη ζω καλύτερα, γιατί σίγουρα όταν φτάσεις τόσο κοντά στο θάνατο , (γιατί εγώ  σχεδόν πέρασα απέναντι),  και επιστρέψεις τα βλέπεις τα πράγματα αλλιώς . Σίγουρα πια ζω καλύτερα την κάθε μου στιγμή και θέλω να τη ζω. Αν θες, ήταν ένα ξεκαθάρισμα για μένα όλο αυτό. Τώρα πια, ζω πιο ποιοτικά. Μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια της υγείας μου, έμαθα και ποιοι είναι δίπλα μου και ποιοι δεν είναι.  Όταν μαθαίνεις και καταλαβαίνεις ποιοι είναι δίπλα σου πραγματικά θεωρώ πως μόνο για καλό σου συμβαίνει αυτό.

Δεν έχω μίσος πια για τον άνθρωπο που μου προκάλεσε το ατύχημα. Ότι και να γίνει το πόδι μου δε γυρίζει πίσω, με στεναχωρεί όμως το γεγονός ότι θα μπορούσα να είχα χάσει τη ζωή μου, λόγω του ότι δε σταμάτησε.

Με ρωτάς για τη σχέση μου με το Θεό… Έχω ζήσει από θαύμα. Πίστευα και πιστεύω πάρα πολύ στο Θεό. Έχω ένα σταυρό και τον κουβαλάω πάντα μαζί μου, τον οποίο μου τον έδωσε, ο γιατρός που μου έσωσε τη ζωή και κάθε μέρα κάνω το σταυρό μου που είμαι καλά και εγώ και η οικογένεια μου.

Αν είχα να πω ένα ευχαριστώ και ένα συγνώμη σε ποιους θα το έλεγα… Χμ!!! Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που με στηρίζει και μέσα από όλο αυτό μου έδειξε, πόσο πολύ με αγαπά. Εισέπραξα πάρα πολλή αγάπη όλους αυτούς τους μήνες. Και ένα μεγάλο συγνώμη σε όλους τους ανθρώπους που πλήγωσα, το τελευταίο διάστημα γιατί και η οικογένεια μου ταράχτηκε , παρ’ ότι δεν έφταιγα και κάποιοι άνθρωποι που είναι δίπλα μου και μ΄ αγαπάνε. Ένα συγνώμη θα το ζητούσα σε όλους αυτούς που έχω στεναχωρήσει.

Έχω βάλει στόχο να βοηθήσω ανθρώπους που έχουν ίσως το ίδιο πρόβλημα με μένα ή ακόμα και μεγαλύτερο, να τους δίνω θετική ενέργεια, ήδη έχω επισκεφτεί κάποιους ανθρώπους στο νοσοκομείο, ακρωτηριασμένους και αργότερα μόλις τελειώσω και με τη συναυλία, θα κάνω και κάποιες συναυλίες και γενικότερα θέλω να βοηθήσω κόσμο που δεν μπορεί να αποκαταστήσει το μέλος του σώματος του. Μου έχει δημιουργηθεί ανάγκη μετά από όλο αυτό που μου συνέβη. Η φράση που λέω κάθε φορά, σε όλους όσους επισκέπτομαι είναι ότι η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να προχωράμε και τα όνειρα του κάθε ανθρώπου δεν πρέπει να τα σταματάει τίποτα.»

Μπροστά στο μεγαλείο ψυχής της και στη θέληση της δύναμης της ένοιωσα μικρή και ασήμαντη. Η Πένυ Σκάρου, το κορίτσι που με τη φωνή του μάγεψε το Στέφανο Κορκολή, σηκώθηκε, σκούπισε τα δάκρυα της και τα αντικατέστησε με χαμόγελο και αισιοδοξία. Πέντε μήνες μετά, η Πένυ χαμογελά ξανά….

Υστερόγραφο: Πένυ Σκάρου σ’ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την κατάθεση ψυχής… Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου θα είμαστε όλοι στο ΒΟΤΑΝΙΚΟ, Ιερά Οδός και Σπύρου Πάτση, στις  7​.00 μ.μ, για το πιο μεγάλο και το πιο θερμό χειροκρότημα.

Εισιτήρια: προπώληση 8€, ταμείο 10€. Προπώληση: Viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven spots και Hontos center Σάμου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: