Κοντά σε ρύθμιση για τα “κόκκινα δάνεια”




Σήμερα Πέμπτη, το μεσημέρι, θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία για το θέμα των ληξιπροθέσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες, από 72 έως 100 δόσεις, για να ψηφιστεί την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη. 

Το ΑΠΕ μετέδωσε ότι επιπλέον, στην τροπολογία θα περιλαμβάνεται διάταξη για τη μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια. Κατά τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Βενιζέλο δεν υπήρξε συζήτηση για θέματα της δημόσιας διοίκησης, κάτι που θα συζητηθεί σε άλλη συνάντηση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν ανοίγει θέμα ασφαλιστικού και ομαδικών απολύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ, με δύο αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο «κλείδωσε» η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με το τελικό κείμενο, εκτός της νέας ρύθμισης μένουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 1 εκατ. ευρώ, ενώ θα δοθούν ισχυρά μπόνους με αναδρομικό κούρεμα προσαυξήσεων μέχρι 30% και σημαντική μείωση επιτοκίου στους «συνεπείς».

Με δύο παρεμβάσεις σε σχέση με το αρχικό σχέδιο «κλείδωσε» μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Με τα ίδια χαρακτηριστικά θα εφαρμοστεί και η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: