WSJ: Η Αθήνα ζητά την έγκριση φοροελαφρύνσεων




Η Ελλάδα ξεκίνησε χθες τις συνομιλίες με την Τρόικα στο Παρίσι ζητώντας την έγκριση για μια σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων αναφέρει η Nektaria Stamouli σε ανταπόκρισή της από το Παρίσι στη WALL STREET JOURNAL με τίτλο «Greece Seeks Approval for Tax Cuts From Troika After Years of Austerity», σημειώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ευελπιστεί να εξαγγείλει τις φοροελαφρύνσεις σε ομιλία του την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι συνομιλίες διεξάγονται σε θετικό κλίμα καθώς η αίσθηση που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη είναι ότι η Ελλάδα, μετά από πολύχρονες καθυστερήσεις και ανεπίτευκτους στόχους, εφαρμόζει πλέον αξιόπιστα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχουν εγκρίνει οι πιστωτές της χώρας.

«Θέλουμε να αυξήσουμε την αξιοπιστίας μας. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο τόσο στο δημοσιονομικό τομέα όπως και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Γκίκας Χαρδούβελης, πριν εισέλθει στις εγκαταστάσεις του ΟΟΣΑ όπου και διεξάγονται οι συνομιλίες με την Τρόικα.

Πρόκειται για τις πρώτες συνομιλίες με την Τρόικα που διεξάγονται εκτός ελληνικού εδάφους μετά από απαίτηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έκρινε ότι λειτουργούν παρεμποδιστικά οι τακτικές επισκέψεις των ελεγκτών της Τρόικα στην Αθήνα.

Οι συνομιλίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη αποσκοπούν στο να προλειάνουν το έδαφος για μια έναν πιο ενδελεχή έλεγχο του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εκτός του τακτικού ελέγχου του προγράμματος η ελληνική κυβέρνηση ζητάει την έγκριση για την εξαγγελία φοροελαφρύνσεων από τον Έλληνα Π/Θ, την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημαίνει η ανταπόκριση η αποδοχή από την Τρόικα της πραγματοποίησης της συνάντησης εκτός των ελληνικών συνόρων εκλαμβάνεται ως ένδειξη της εμπιστοσύνης ότι το πρόγραμμα λιτότητας βρίσκεται σε σωστό δρόμο και ότι η πίεση προς την χειμαζόμενη από την κρίση χώρα έχει μειωθεί.

http://online.wsj.com/articles/greece-seeks-approval-for-tax-cuts-1409685202?KEYWORDS=greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: