Πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων το ΕΝΦΙΑ




Με ψήφους 51 υπέρ, 38 κατά και με έξι βουλευτές να δηλώνουν απλώς παρόντες πέρασε με μικρή σχετικά πλειοψηφία σήμερα από το θερινό τμήμα της Βουλής των Ελλήνων η τροπολογία στο επίμαχο θέμα του ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας γνωστού με τα αρχικά ΕΝΦΙΑ.

Η ψηφοφορία έγινε σε φορτισμένο κλίμα αφού προηγουμένως δύο βουλευτές της συμπολίτευσης, ο Λευτέρης Αυγενάκης της ΝΔ και ο Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ είχαν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη ρύθμιση ενώ άλλοι τέσσερις βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων είχαν ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών βελτιωτικές αλλαγές για να ψηφίσουν υπέρ.

Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τις τροπολογίες όπως και βουλευτές που είναι πλέον ανεξάρτητοι. Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη διάταξη του ΕΝΦΙΑ, ανάμεσα σε άλλες, είναι εκείνη που φορολογεί την ακίνητη περιουσία επί τη βάσει όχι της σημερινής αξίας αγοράς, αλλά επί αντικειμενικών αξιών που ίσχυαν προ της κρίσης όταν τα ακίνητα πωλούνταν και αγοράζονταν πολύ πάνω από την πραγματική τους αξία.

Απαντώντας σε όσους αντιδρούν ο Ελληνας Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είπε ότι αντιλαμβάνεται και σέβεται τις αντιδράσεις των βουλευτών ότι έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές, αλλά περιθώρια για άλλες δεν υπάρχουν, χαρακτηρίζοντας τη διάταξη σωστό και αναγκαίο βήμα για να διαφυλαχθεί η θετική πορεία της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, CNA-ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: