Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΤΗΝ ημέρα που θα γίνει το δείπνο του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στην παρουσία και του νέου ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα στο Κυπριακό, ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από την Άγκυρα, ο νέος Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου,  θα επισκεφθεί παράνομα τα κατεχόμενα στις 16 Σεπτεμβρίου. Στη σκιά της παράνομης επίσκεψης και ασφαλώς των όσων θα δηλώσει, που δεν θα υπολείπονται των προκλήσεων Ερντογάν, το βράδυ Αναστασιάδης και Έρογλου θα παρακαθήσουν σε δείπνο.

Την επόμενη ημέρα, όπως είναι γνωστό, έχει ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κατοχικό ηγέτη στην παρουσία του ειδικού συμβούλου του του Γ.Γ. των Η.Ε. για το Κυπριακό, Espen Barth Eide, στα πλαίσια της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται συναφώς, ότι η προηγούμενη προγραμματισμένη συνάντηση Αναστασιάδη- Έρογλου ήταν στις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε. Την 1η Σεπτεμβρίου είχε επισκεφθεί παράνομα την κατεχόμενη Κύπρο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως και ο νέος Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τα κατεχόμενα, που θα είναι το πρώτο εκτός της χώρας ταξίδι του, από της ανάληψης των νέων καθηκόντων του θα είναι το Αζερμπαϊτζάν (19 – 20 Σεπτεμβρίου).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: