Η Ελλάδα εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Οι πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή μας αυξάνονται και πληθύνονται. Από την Ουκρανία, στα βορειοανατολικά, τη Συρία – Ιράκ στα ανατολικά, μέχρι την Λιβύη στα νότια της χώρας μας. Δύο στις τρεις συγκρούσεις έχουν πρωταγωνιστές τους τζιχαντιστές. Σε αυτές τις συγκρούσεις, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και αυτή της Μέσης Ανατολής, με αιχμή τη Λωρίδα της Γάζας και την ρευστή κατάσταση στην Αίγυπτο παρά την σημερινή φαινομενική ηρεμία που επικρατεί.

Με αυτή την έννοια, η Ελλάδα οφείλει να μην παραμένει αδιάφορος θεατής στα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Κι αυτό γιατί τα όσα συμβαίνουν, πλήττουν ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα, από τα λιγότερο επώδυνα που είναι οι εξαγωγές φρούτων στην Ρωσία, μέχρι την πληθώρα των προσφύγων, που κατά κύματα εισβάλουν στη χώρα μας, λόγω του πολέμου σε Συρία και Ιράκ. Και προφανώς, όσο εντείνονται οι συγκρούσεις, έπονται και τα χειρότερα.

Είναι λοιπόν το θέμα πολύ σοβαρό, για να αντιμετωπίζεται γενικότερα στη χώρα μας, ως μια υπόθεση ασήμαντης αναφοράς στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, που καλύπτεται σε 2-3 λεπτά. Από τα πολλά κανάλια που υπάρχουν στην Ελλάδα, δεν αφιερώνεται χρόνος κάποιων ενημερωτικών εκπομπών, προκειμένου η κοινή γνώμη να ενημερωθεί για τους κινδύνους από τους πολέμους, που ήδη περικλείουν την Ελλάδα.

Παράλληλα, εμφανές και προφανές είναι, ότι το πρόβλημα αφορά την κυβέρνηση, που καλείται να κινηθεί στον διεθνές περίγυρο με βάση τα εθνικά μας συμφέροντα και όχι με βάση τις γεωπολιτικές επιδιώξεις των ισχυρών της εποχής μας.

Η εμπλοκή των ευρωπαίων στα εσωτερικά της Ουκρανίας, οδήγησε τα πράγματα σε μιαν ευρύτερη κρίση, με αποτέλεσμα και μετά τις εξαγγελίες Ομπάμα για δημιουργία αμερικανικών αεροπορικών βάσεων στις χώρες της Βαλτικής, την έναρξη μιας νέας περιόδου ψυχρού πολέμου.

Η εμπλοκή των Αμερικανών στο Ιράκ, απέδωσε όλεθρο και καταστροφή. Από τη μια ένα εκατομμύριο νεκροί και πολεμικές συγκρούσεις χωρίς τέλος και αό την άλλη το χειρότερο, η γιγάντωση των τζιχαντιστών που αποτελούν συνέχεια της Αλ Κάιντα. Έφυγε ο κακός Σαντάμ Χουσεΐν και ήρθαν οι χειρότεροι, οι τζιχαντιστές.

Κάτι ανάλογο συνέβη στη Συρία και στη Λιβύη. Ενίσχυσαν οι δυτικοί με άμεση η έμμεση εμπλοκή, τους «επαναστάτες»  εναντίον του Άσαντ και του Καντάφι, με αποτέλεσμα από αυτούς, να ξεπηδήσουν οι τζιχαντιστές, που νομίζουν ότι κάνουν ιερό πόλεμο εναντίον των «απίστων» της δύσης και παρουσιάζουν χάρτες, που εμφανίζουν τις φιλοδοξίες τους για ίδρυση ισλαμικών χαλιφάτων, να αρχίζουν από το Ιράν, να περιλαμβάνουν τη μισή Αφρική, την Τουρκία, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και να φτάνουν μέχρι την αυλή της Βιέννης.

Οι συζητήσεις Ομπάμα και Ευρωπαίων για την ώρα δεν έχουν αποδώσει αποτελέσματα, με τους τζιχαντιστές να προελαύνουν σε όλα τα μέτωπα και να στρατολογούν μουσουλμάνους που ζουν στην Ευρώπη, που είναι και ο επόμενος στόχος τους. Ήδη ο διάδοχος του Μπιν Λάντεν, Αλ Ζαουάχρι προανήγγειλε ένα νέο μέτωπο τζιχαντιστών,  αυτή τη φορά στη Νοτιοανατολική Ασία στο τρίγωνο Μιανμάρ, Ινδίας και Μπαγκλαντές.

Είναι προφανές ότι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι απέτυχαν σε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις, τόσο στο Αφγανιστάν, όπου οι μουλάδες φανατικοί μουσουλμάνοι ελέγχουν πολλές περιοχές, μέχρι το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη. Έφυγαν οι δικτάτορες και δεν υπήρξε η πολυδιαφημισμένη αραβική άνοιξη. Το αντίθετο του αναμενόμενου, ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Από τη μια αυτά τα μέτωπα, με έναν κοινό παρονομαστή, τους τζιχαντιστές και από την άλλη το μέτωπο Ρωσίας – Δύσης με αφορμή το ουκρανικό, αποτελούν βόμβες πολλών μεγατόνων στα θεμέλια της ειρηνικής συνύπαρξης που υποτίθεται ότι θεμελιώθηκε με την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ.

Εν μέσω αυτών των συμπληγάδων, καλείται η χώρα μας να θωρακιστεί και να αποτρέψει την δράση τζιχαντιστών στον ελλαδικό χώρο, να αποκρούσει τα μεγάλα κύματα παράνομης εισόδου προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες και να ξεχωρίσει την ήρα από το στάχυ ανάμεσα  στους μεν από τους δε.

Ταυτόχρονα να προσεγγίσει νέες αγορές, τόσο για τα αγροτικά της προϊόντα, όσο και για τους επισκέπτες της χώρας μας. Προαπαιτούμενο για τον τουρισμό είναι να διατηρηθεί η ηρεμία στη χώρα μας, τόσο στο εσωτερικό μέτωπο όσο και από τους εισερχόμενους, προερχόμενους από μουσουλμανικές  χώρες…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: