ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΘΝΟΣ

Την αναστολή της λειτουργίας του ανακοίνωσε σήμερα άλλο ένα ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο, το «Intaer», λίγες μόλις μέρες μετά το «λουκέτο» του «Labirint».

«Ανάμεσα στους λόγους για την απόφαση αυτή ήταν η ραγδαία πτώση στη ζήτηση και την αγοραστική δύναμη λόγω της απότομης αύξησης της αξίας του συναλλάγματος και της αρνητικής πολιτικής κατάστασης», σημειώνεται στην ανακοίνωση που έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του τουριστικού γραφείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 500 Ρώσοι τουρίστες-πελάτες του Intaer σε Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη.

Εντωμεταξύ,  η υπουργός Πολιτισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη,  είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η ελληνική πλευρά κινήθηκε με ψυχραιμία αμέσως μόλις ανακοίνωσε το “κανόνι” το ρωσικό πρακτορείο Labirint.

newego_LARGE_t_1101_54363001_type12713

Αμέσως δημιουργήθηκε ένα δίκτυο όπου εντοπίστηκαν σε ποιες περιοχές έκαναν διακοπές οι περίπου 8.000 – 10.000 Ρώσοι τουρίστες προκειμένου όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό MEGA”, “να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους στη διαμονή τους στην Ελλάδα και στον επαναπατρισμό τους”.

Την στάση του ιδιωτικού τομέα επεσήμανε η υπουργός, λέγοντας ότι κινήθηκε “με μεγάλη ωριμότητα” βγάζοντας προς τα έξω μια καλή εικόνα της Ελλάδας.

Όλοι εκείνοι που επλήγησαν από το “κανόνι” θα αποζημιωθούν από τη ρωσική πλευρά, όπως αποφασίσθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Μόσχα, τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη. Στη συνάντηση μετείχε η ελληνική πλευρά, ο διευθυντής του ΕΟΤ καθώς και εκπρόσωποι του ρωσικού τουριστικού οργανισμού. Μάλιστα σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο κ. Μεντβέντεφ.

“Δεν ευθύνονται οι Ρώσοι ούτε οι Έλληνες επιχειρηματίες για το κανόνι αυτό. Και η αγορά λειτούργησε πολύ θετικά. Ρώσοι κλείνουν με άλλα πρακτορεία για διακοπές στην Ελλάδα” τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός σημείωσε ότι η ρωσική αγορά είναι από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς το 2012 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 850.000 Ρώσους και το 2013 περίπου 1,350 εκατ. Ρώσους τουρίστες.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: