Παραίτηση Βενιζέλου ζητά η Θεοχάρους




Σε μείζον πολιτικό ζήτημα που αγγίζει τις σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας εξελίσσεται η αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελου Βενιζέλου με την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους. Μετά τη ρηματική διακοίνωση προς τη Λευκωσία ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε χθες σε μια ακόμα πρωτοφανή ενέργεια.

Εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία προβαίνει σε ανοίκειους χαρακτηρισμούς κατά της Κυπρίας ευρωβουλευτού την οποία χαρακτηρίζει ως ανεύθυνη. Μίλησε για «ανεύθυνες μικροκομματικές ή προσωπικές δημαγωγίες για μια στιγμή δημοσιότητας».

Αντιστρέφοντας τα πυρά η Ελένη Θεοχάρους μίλησε για μείζον ζήτημα ευθυνών και του κ. Σαμαρά ο οποίος κατά την άποψή της οφείλει να παύσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Υπέδειξε ακόμα πως στο όνομα της συνεργασίας των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας «απέκτησε το θράσος ο κ. Βενιζέλος να συγγράψει το ανοσιούργημα», αναφερόμενη στη γραπτή δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ.

Την ίδια ώρα η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ επεσήμανε το γεγονός ότι η Ελλάδα ποτέ δεν έχει κάνει ρηματική διακοίνωση για τις παραβιάσεις και της προκλήσεις της Τουρκίας ή για τις επισκέψεις Νταβούτογλου στην Κύπρο αλλά όταν η ίδια άσκησε το καθήκον της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επί του θέματος υπήρξε παρέμβαση και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που συνέστησε αποφυγή πειρασμών που μπορεί να μολύνουν τις σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας.

ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ: http://mignatiou.com/2014/07/sinechizi-tin-kontra-o-venizelos-enotita-zita-o-anastasiadis/

ΡΗΓΜΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ: http://mignatiou.com/2014/07/rigma-stis-schesis-elladas-ke-kiprou/

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: