Ομπάμα και Πούτιν μίλησαν και για το Μπόιγκ




Ο Πρόεδρος Ομπάμα συνομίλησε σήμερα το πρωί (ώρα Ουάσιγκτον) με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμίρ Πούτιν και ήδη έχει ενημερωθεί από τους συνεργάτες του για τη νέα αεροπορική τραγωδία.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο κ. Ομπάμα έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να έχουν συνεχή επικοινωνία με τους ηγέτες της Ουκρανίας, να τους προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν για να αντιμετωπίσουν την αεροπορική τραγωδία.

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα ενημερώνεται συνεχώς και ίσως τοποθετηθεί γύρω στις 9.10 ώρα Ελλάδος, πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του στην πολιτεία του Ντέλαγουέαρ. Αυτό θα το γνωρίζουμε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λευκού Οίκου το τηλεφώνημα έγινε από τον κ. Πούτιν προς τον κ. Ομπάμα. Ο Ρώσος πρόεδρος παραπονέθηκε με έντονο τρόπο για τις νέες κυρώσεις εναντίον της χώρας του. Ο εκπρόσωπος είπε ότι προς το τέλος της συνομιλίας ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα για την πτώση του αεροπλάνου.

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν δήλωσε ότι εάν η κατάρριψη οφείλεται σε ενέργεια των αυτονομιστών ή της ρωσικής κυβέρνησης, τότε πρέπει να πληρώσουν και να νοιώσουν την κόλαση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, λίγο μετά την άεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα μάλιστα με το Κρεμλίνο, ο Βλαντιμήρ Πούτιν και ο Μπαράκ Ομπάμα είχαν προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν για την συντριβή του αεροσκάφους της Malaysia Airlines σε ουκρανικό έδαφος.

«Ο ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για μια πληροφορία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που έφτασε λίγο πριν την τηλεφωνική τους συνομιλία και η οποία ανέφερε ότι ένα μαλαισιανό αεροσκάφος συνετρίβη στην Ουκρανία», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ: http://mignatiou.com/2014/07/readout-of-the-presidents-call-with-president-putin-of-russia/

ΠΗΓΗ: MEGA CHANNEL, REUTERS, AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: