Hudson: Οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται τη αναγκαιότητα συνεργασίας με την Κύπρο




Οι Αμερικανοί άρχισαν να συνειδητοποιούν την ανάγκη για ένα σταθερό, ανεξάρτητο και δημοκρατικό σύμμαχο στην περιοχή και επιδιώκουν την ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Seth Cropsey, μέλος του αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών Hudson.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο, ο Seth Cropsey και Τζορτζ Παπαδόπουλος, άλλο ένα μέλος του Ινστιτούτου, έγιναν σήμερα δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια της περιοχής και τη συνεργασία της Δημοκρατίας με το Ινστιτούτο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Cropsey είπε ότι αυτή είναι η δεύτερη του επίσκεψη στην Κύπρο τον τελευταίο χρόνο. “Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλά σημαντικά θέματα για τα οποία έχουμε κοινό ενδιαφέρον και ανησυχίες, όχι μόνο ως Ινστιτούτο Hudson αλλά και ως ΗΠΑ”, είπε και πρόσθεσε: “Έχουμε και οι δύο δημοκρατικές παραδόσεις και ενδιαφερόμαστε για την ασφάλεια αυτής της περιοχής του κόσμου, η οποία γίνεται όλο και πιο ταραχώδης”.

Στη συνέχεια, ο κ.  Cropsey εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Αμερικάνοι άρχισαν να συνειδητοποιούν τη σημασία καλών, σταθερών, αξιόπιστων και δημοκρατικών εταίρων και συμμάχων στην περιοχή, σημειώνοντας πως με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν ακριβώς αυτό το θέμα.

“Προσδοκώ σε περισσότερη συνεργασία μεταξύ του ερευνητικού Ινστιτούτου μας και της Κύπρου και επίσης ελπίζω ότι με τις προσπάθειες οι Αμερικανοί και η αμερικανική πολιτική ηγεσία θα καταλάβει τη σημασία ύπαρξης ισχυρών δεσμών μεταξύ της Κύπρου και των ΗΠΑ” είπε.

Ερωτηθείς πώς η Κύπρος μπορεί να συμβάλει στην ασφάλεια της περιοχής, ο κ. Cropsey αναφέρθηκε στις διάφορες ασκήσεις που διεξάγονται αυτό το διάστημα με τη συνεργασία της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως αυτές οι συνεργασίες και οι ασκήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και να διευρυνθούν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: