Γλέζος: Οι «κατηφείς» ουρανοί των Βρυξελλών




Μόνιμος κάτοικος Βρυξελλών είναι πλέον ο Μανώλης Γλέζος και αυτό έκανε για ακόμη μία φορά σαφές και στην επικοινωνία που είχε στην πρωινή εκπομπή του Mega. «Από τους κατηφείς ουρανούς των Βρυξελλών σας χαιρετώ», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος αρχίζοντας τη συνομιλία του με τους παρουσιαστές της εκπομπής. Ο Μ. Γλέζος δέχτηκε και ένα απρόσμενο «εύγε» από τον Φαήλο Κρανιδιώτη, καθώς στην πρόσφατη παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο αναφέρθηκε και στην Κύπρο λέγοντας ότι «σήμερα το ευρωπαϊκό έδαφος βρίσκεται υπό κατοχή ξένων στρατευμάτων».

«Υποσχέθηκε τα πάντα»: «Παρότι έχουν αλλάξει πάρα πολλά σε σχέση με το τι είχα συναντήσει πριν από 30 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο, ακόμη βρίσκεται κάτω από την επίδραση των κυρίαρχων οικονομικών συμφερόντων και των μονοπωλίων», είπε ο Μ. Γλέζος και κρατώντας «μικρό καλάθι» για τα όσα έχει δηλώσει ο Μάρτιν Σουλτς πρόσθεσε: «Ο Σουλτς υποσχέθηκε και του πουλιού το γάλα. Υποσχέθηκε τα πάντα. Και όταν ζήτησε την ψήφο της ομάδας των αριστερών, είπε ότι θα κάνει, θα κάνει, θα κάνει».

Το Ποτάμι καλεί Σουλτς: Πρόσκληση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον νέο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα απηύθυνε το Ποτάμι για να επισκεφθούν τη Θράκη. Την ανοικτή πρόσκληση δημοσιοποίησε ο ευρωβουλευτής Γ. Γραμματικάκης και ως πιθανή ημερομηνία έδωσε τον προσεχή Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, χωρίς ωστόσο να πει περισσότερα για την εκδήλωση που ετοιμάζει το Ποτάμι.

Προς… διαζύγιο με τη ΔΗΜΑΡ ο Ψαριανός: Μάλλον με τα δύο… πόδια εκτός ΔΗΜΑΡ βρίσκεται πλέον ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος δηλώνει ότι δεν θα υπογράψει την πρόταση για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ. Αναμενόμενη κρίνουν τη στάση του τα κεντρικά στελέχη του κόμματος που δεν κρύβουν πάντως την ενόχλησή τους. Αλλωστε και ο ίδιος ο Γρ. Ψαριανός αναγνωρίζει πως ουσιαστικά είναι εκτός κόμματος. Το ερώτημα είναι ποιος θα κάνει την πρώτη κίνηση για το… διαζύγιο. Αν και, όπως λένε στελέχη του κόμματος, πλέον ελάχιστη σημασία έχει… Πάντως δεν αποκλείεται, σήμερα, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στελέχη να θέσουν θέμα για τη στάση του Γρ. Ψαριανού.

Παραιτήσεις στον Πειραιά: Εκτός βγαίνουν και τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ στον Πειραιά, καθώς έχουν ήδη καταθέσει τις παραιτήσεις τους ο γραμματέας της οργάνωσης αλλά και τρία μέλη της Επιτροπής του κόμματος. Μάλιστα προαναγγέλλουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις προσυνεδριακές διαδικασίες εν όψει του έκτακτου συνεδρίου, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Και τα τέσσερα στελέχη ανήκουν στην «μεταρρυθμιστική» τάση του κόμματος.

ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: