«Μη μ΄ακουμπάει κανείς!» φώναζε ο Μιχαλολιάκος μέσα στη Βουλή




Ενώ τα τρία προφυλακισμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής «απολογούνταν», με το γνωστό παραληρηματικό τους ύφος, ενώπιον της Βουλής κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας τους, λιγοστοί – περί τους 300- οπαδοί του κόμματος είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα έντασης.

Κρατώντας σημαίες και σύμβολα της Χρυσής Αυγής τραγουδούσαν από τα μεγάφωνα ναζιστικά εμβατήρια σε… ελληνικούς στίχους ενώ φώναζαν εν χορώ «αλήτες, προδότες, πολιτικοί». Στο άκουσμα του ύμνου των SS έξω από τη Βουλή υπήρξαν βουλευτές που αντέδρασαν ζητώντας από την αστυνομία να παρέμβει.

Την ίδια ώρα μέσα στη Βουλή ο Νίκος Μιχαλολιάκος έλεγε ότι δεν φοβάται τη φυλακή και ότι «οι χειροπέδες είναι τίτλος τιμής».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση, θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας, και… διαβεβαίωσε ότι παραμένει αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης, προσθέτοντας ότι «δεν θα με αλλάξετε». Χαρακτήρισε κουλερόχαρτο το κατηγορητήριο, και μίλησε για ενόχους πολιτικής σκευωρίας: «Φτιάξατε κατηγορητήρια με βάση τις δημοσκοπήσεις», είπε.

Για «έλλειψη στοιχείων» και «ανυπόστατες κατηγορίες» έκανε λόγο οΓιάννης Λαγός. «Πριν από 8,5 μηνες μας ειχατε βαλει χειροπέδες και μας περιφέρατε αλυσοδεμένους, σαν τους τελευταίους κακούργους, νομίζοντας ότι θα μας κάνετε να φοβηθούμε. Μπλέξατε άσχημα μαζί μας», απείλησε.

Κατά πάντων «έβαλε» από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Παππάς. Ξεκίνησε ειρωνευόμενος τους θεσμούς της χώρας, αναφέροντας επιχειρηματίες και πολιτικούς που κατά τον ίδιο «κυκλοφορούν ελεύθεροι» την ώρα που ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αρκετοί βουλευτές είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Με αναφορές «στην Ελλάδα του success story», του «κράτους Δικαίου» και σε «μπανανία» της κυβέρνησης Σαμαρά, έκανε λόγο για «τσαλακωμένο μανδύα» ειρωνευόμενος την λειτουργία του κοινοβουλίου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα,  ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής φώναζε στους διαδρόμους του κοινοβουλίου πηγαίνοντας για να μιλήσει στην αίθουσα της Ολομέλειας στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του.

Ο προφυλακισμένος κ.Μιχαλολιάκος επιτέθηκε φραστικά στους ανθρώπους που τον συνόδευαν λέγοντας αρχικά «ξέρω πού θα πάω!» σε έντονο ύφος και στη συνέχεια φωνάζοντας «μη μ’ ακουμπάει κανείς!».

Στο διάδρομο της Βουλής τον περίμεναν αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής και άλλα μέλη του κόμματος, όπως και η κόρη του Ουρανία, η οποία τον αγκάλιασε. Αμέσως μετά ο κ. Μιχαλολιάκος χαιρέτησε με το χέρι υψωμένο, προκαλώντας οχλαγωγία από τους άλλους παριστάμενους.

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: http://www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: