Με δύο ταινίες επανέρχεται ο Στίβεν Σπίλμπεργκ




Στις αίθουσες αναμένονται το 2015 και το 2016 οι δύο νέες ταινίες του βραβευμένου σκηνοθέτη Steven Spielberg, ανακοίνωσε την Δευτέρα η εταιρεία διανομής “DreamWorks΄.

Η πρώτη ταινία , η οποία μέχρι στιγμής δεν φέρει τίτλο, είναι ένα πολιτικό θρίλερ την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου , με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks με τον οποίο ο σκηνοθέτης έχει δουλέψει στο παρελθόν στις ταινίες “Saving Private Ryan” και “Catch Me If You Can”. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 16 Οκτωβρίου του 2015.

Η δεύτερη ταινία με τίτλο “The BFG,”  βασίζεται στο βιβλίο του Βρετανού συγγραφέα Roald Dahl που κυκλοφόρησε το 1982 και αναμένεται να βγει στις αίθουσες την πρώτη Ιουλίου του 2016.

Το ψυχροπολεμικό θρίλερ βασίζεται στην ιστορία του James Donovan, του δικηγόρου ο οποίος έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του Αμερικανού πιλότου κατασκοπευτικού αεροσκάφους, του Gary Powers, του οποίου το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πυρά των Σοβιετικών 1960. Το σενάριο διασκευάστηκε από τους αδελφούς Κοέν.

Το “BFG” αφορά την ιστορία ενός φιλικού γίγαντα ο οποίος μπλέκεται σε περιπέτειες με ένα νεαρό κορίτσι και την Βασίλισσα της Αγγλίας με σκοπό να καταδιωξουν ανθρωποφάγα τέρατα .

Η τελευταία ταινία του Spielberg ήταν το 2012 με το επικό “Lincoln”  για το οποίο ήταν προτεινόμενος για Οσκαρ σκηνοθεσίας. Ο  πρωταγωνιστής Daniel Day-Lewis είχε λάβει Οσκαρ ανδρικού ρόλου.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA, CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: