Παραλίμνι: Δύο χρόνια μετά τη διενέργεια  του πενταπλού φόνου στην Αγία Νάπα που στόχο είχε τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, άγνωστοι εκτέλεσαν το βράδυ της Παρασκευής τον 77χρονο πατέρα του, Γιάννη Μαυρουδή Καλοψιδιώτη.

Ο Γιάννης Καλοψιδιώτης εκτελέστηκε εν ψυχρώ στο κτήμα του νοτιοδυτικά του Παραλιμνίου και ξεψύχησε μπροστά στα μάτια της συζύγου του Κούλας, η  οποία δεν μπόρεσε να του προσφέρει καμιά βοήθεια.

Εκτιμάται ότι την εγκληματική ενέργεια εκτέλεσε επαγγελματίας, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία ο δράστης χρησιμοποίησε στρατιωτικό τυφέκιο, πετυχαίνοντας μία και θανατηφόρα βολή από απόσταση 25 μέτρων στο θύμα του. Στη σκηνή βρέθηκε ένας κάλυκας, ο οποίος στάληκε για επιστημονικές εξετάσεις στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Ήδη αριθμός προσώπων από τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου ανακρίθηκε σε σχέση με την υπόθεση, ενώ την Αστυνομία ανησυχούν πληροφορίες ότι η προχθεσινή δολοφονία ίσως ανοίξει νέο κύκλο αίματος ανάμεσα σε αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η οικογένεια Καλοψιδιώτη στο Παραλίμνι ντύνεται στα μαύρα λόγω δολοφονικής ενέργειας σε βάρος μέλους της. Το 1996 άγνωστοι δολοφόνησαν τον αδελφό του Φάνου Καλοψιδιώτη, Άντρο, στη Λάρνακα. Προχθές ήταν η σειρά του πατέρα.

Αύριο Δευτέρα 23 Ιουνίου συμπληρώνονται ακριβώς δυο χρόνια από τη συγκλονιστική δολοφονία τεσσάρων υπαλλήλων του Φάνου Καλοψιδιώτη και ενός ακόμη ατόμου που ήταν μαζί τους στο κέντρο της Αγίας Νάπας, έγκλημα το οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία στόχο είχε τον επιχειρηματία και ο οποίος συμπτωματικά δεν ήταν στο μοιραίο όχημα εκείνο το βράδυ.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι την τελευταία διετία η Αστυνομία πρόλαβε τουλάχιστον άλλες δυο δολοφονικές απόπειρες εναντίον του Φάνου Καλοψιδιώτη, αν και ο ίδιος επικρίνει το Σώμα ως προς τη στάση που τηρεί απέναντί του.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και πληροφορίες που συνέλεξε η Αστυνομία, από νωρίς  το απόγευμα της Παρασκευής το θύμα και η γυναίκα του βρίσκονταν στο κτήμα τους, στο «Ράντσο», όπως το ξέρουν πολλοί στα Κοκκινοχώρια, που βρίσκεται σε πολύ αραιοκατοικημένη περιοχή, παρά τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Αγία Νάπα με το Παραλίμνι (στα όρια του Παραλιμνίου).

Ήταν 9:30 το  βράδυ όταν ο  Καλοψιδιώτης άκουσε  τα σκυλιά του να γαβγίζουν και κάποιο θόρυβο, και εξήλθε της οικίας του για να δει τι συνέβαινε. Ήταν η στιγμή που ανέμενε ο εκτελεστής του, που εκτιμάται ότι είχε παρακολουθήσει από μέρες τον χώρο και γνώριζε τις κινήσεις του θύματος, και έριξε τη θανατηφόρα βολή εναντίον του θύματος.

Η σφαίρα διαπέρασε την κοιλιακή χώρα και διέτρησε σειρά ζωτικών οργάνων του θύματος, προκαλώντας σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους τον ακαριαίο θάνατο. Ο δράστης ακολούθως διέφυγε εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι.

Γράφει: Πάμπος Βάσιλας, www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: