Συγκρατημένη αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ για την Ελιά




Ικανοποίηση επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση των εκτιμήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο οι επιτελείς του κόμματος που βρίσκονται στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, από νωρίς το απόγευμα, τηρούν στάση αναμονής μέχρι την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Στελέχη από τη Χαριλάου Τρικούπη, που διατηρούν χαμηλούς τόνους, δηλώνουν «συγκρατημένα» και παραπέμπουν στην επίσημη τοποθέτηση, που θα γίνει επί τη βάση των πραγματικών αποτελεσμάτων.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η στρατηγική της «προοδευτικής σταθερότητας», που αναπτύχθηκε προεκλογικά, φαίνεται ότι είχε απήχηση στην κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης και, ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι το θέμα του προσκλητηρίου για την ανασύνθεση της μεγάλης κεντροαριστεράς, ούτως ή άλλως, ισχύει και μετεκλογικά.

«Δώσαμε μια πολύ δύσκολη μάχη, μια μάχη επιβίωσης» δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας πως αν πέσει μέσα η εκτίμηση των exit poll, αυτό θα σημάνει ότι «εκδηλώθηκε μια συσπείρωση της παράταξης και του κόσμου που προσήλθε από μόνος του στις κάλπες».

Ο κ.Λοβέρδος εκτίμησε ότι δεν φαίνεται να προκύπτει πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά. «Με αυτό το ποσοστό απαντάμε στο υπαρξιακό μας ερώτημα, αλλά δεν είμαστε και απόλυτα ευχαριστημένοι» είπε, ενώ ερωτηθείς για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, προεκλογικώς, είπε ότι «σε αυτή τη μάχη υπάρχει εικόνα ποιοι τη δώσαμε από τη πρώτη γραμμή και ποιοι δεν τη δώσαμε» τονίζοντας ότι για την επόμενη ημέρα υπάρχει ανοιχτό προσκλητήριο προς όλους για την ανασυγκρότηση του χώρου της δημοκρατικής παράταξης.

ΕΘΝΟΣ, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: