Σαμαράς: Να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια – Τσίπρας: Να φύγουμε από το χειμώνα των μνημονίων




Στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου, στο 394 εκλογικό τμήμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, για τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και δεν ψήφισε για δημοτικές εκλογές, αφού στο Δήμο Πύλου – Νέστορος εξελέγη δήμαρχος την περασμένη Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα καταχειροκροτούμενος από φίλους, συμπατριώτες του και με τον δήμαρχο Πύλου Δημήτρη Καφαντάρη δίπλα του δήλωσε ότι, «σήμερα είναι ημέρα δημοκρατίας, ημέρα ενότητας, για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Ο κ. Σαμαράς που θα αναχωρήσει σε λίγο από την Πύλο για την Αθήνα, ήταν από χθες στην Μεσσηνία, όπου το μεσημέρι χθες πήγε στην Μεσσήνη και συναντήθηκε με φίλους και τοπικά στελέχη του κόμματός της ΝΔ, καθώς και με τον υποψήφιο δήμαρχο της περιοχής Στάθη Αναστασόπουλο.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

“Σήμερα, είναι μια πολύ ωραία μέρα, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Είναι ίσως η πρώτη καλοκαιρινή Κυριακή φέτος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σημαδιακό, ξέρω όμως, ότι αξίζει τον κόπο να σπαταλήσουμε λίγο από το χρόνο της σημερινής καλοκαιρινής ημέρας και να έρθουμε να ψηφίσουμε, ιδίως οι νέοι και οι νέες”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στην Κυψέλη.

“Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε οριστικά να φύγουμε από το χειμώνα των μνημονίων. Είμαι αισιόδοξος ότι το μπορούμε”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Να ψηφίσουν για το συμφέρον το δικό τους και του έθνους, χωρίς να δώσουν σημασία στις «σειρήνες των ψευδαισθήσεων», κάλεσε τους πολίτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στις 10.20 π.μ., στο σχολικό συγκρότημα «Γ. Σκεπάρνης» στους Αμπελόκηπους, Θεσσαλονίκης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής: «Σήμερα όλοι περιμένουμε, με σεβασμό, από τον ελληνικό λαό να διατυπώσει, δημοκρατικά, τη βούληση του για το μέλλον και την προοπτική του τόπου, για την ενότητα και την ασφάλεια της χώρας μας. Θέλω να ελπίζω και εύχομαι οι Ελληνες πολίτες να κάνουν την επιλογή που προστατεύει πραγματικά το συμφέρον το δικό τους, το συμφέρον του έθνους, χωρίς να δώσουν σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων».

Τον κ. Βενιζέλο υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου, στελέχη, μέλη του κόμματος και άλλοι παριστάμενοι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

“Αν ο λαός μας στοχεύσει σωστά σήμερα θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, άλλωστε και αύριο το πρωί τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ θα είναι εδώ, είμαστε σε μόνιμη επιτήρηση και εποπτεία απο 1/1/2014 και βεβαίως είμαστε μέσα στα δεσμά της ΕΕ. Μόνο έτσι και με την ψήφο και με τον αγώνα θα μπορέσει να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος με αναγέννηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος με λαϊκή συμμαχία για να μπορέσει να νιώσει και να γίνει πραγματικά ισχυρός ο λαός μας”, δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτης Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Νέα Ιωνία.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

“Οι Έλληνες πολίτες κρατούν με την ψήφο τους την πορεία της χώρας στα χέρια τους. Με υπευθυνότητα, με λογισμό, αλλά και με όνειρο και ελπίδα αποφασίζουν για το πως θα πορευθεί η χώρα” δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “οι Έλληνες πολίτες αυτή την υπευθυνότητα απέναντι στην πολιτική κατάσταση που υπάρχει θα την καταδείξουν και θα την εκφράσουν με την ψήφο τους”. “Είναι στα χέρια του ελληνικού λαού το πως θα πορευθεί αυτός ο τόπος. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπευθυνότητα, αυτός ο λογισμός και αυτή η ελπίδα είναι τα στοιχεία εκείνα που θα καθοδηγήσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, στους οποίους προσβλέπω με απόλυτη εμπιστοσύνη”, τόνισε ο κ. Κουβέλης.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΕΝΟΣ

“Το μήνυμα αυτό δεν έχει μόνο το ρόλο της κατακραυγής ή της άρνησης. Έχει το ρόλο της κατεύθυνσης που πρέπει να πάρει ο τόπος”, δήλωσε ο Πάνος Καμένος, πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

“Επειδή πολλοί βάζουν διλήμματα σήμερα, για να ψηφιστούν δύο κόμματα, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τους λέμε ότι η ψήφος τους έχει μεγάλη σημασία για το αύριο της πατρίδας μας, για το αύριο των παιδιών μας, για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος”, τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ    Photo via: www.ethnos.gr

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: