Φάκελλος με σφαίρες από άγνωστο στα δικαστήρια της Αθήνας




Προβληματισμένη και ανησυχεί εμφανίζεται η ελληνική Αστυνομία έπειτα από την αποστολή σήμερα το πρωί στο “Θέμιδος Μέλαθρον”, που είναι το Δικαστικό Μέγαρο της Αθήνας, ενός φακέλλου μέσα στον οποίο βρέθηκαν τρεις σφαίρες των 76,2 χιλιοστών, συμβατές με όπλο τύπου Καλάσνικοφ, και ένα σημείωμα αορίστως “προς δικαστές, υπουργούς κλπ” που ανέφερε ότι εάν δεν αφεθούν “όσοι έχουν προφυλακιστεί”, χωρίς αυτοί να κατονομάζονται, τότε  “αυτοί που τους προφυλάκισαν”, καθώς και συγγενείς τους μέχρι δευτέρου βαθμού, “θα υποστούν τις συνέπειες”.

Ο άγνωστος αποστολέας, υπογράφει ως Αλεπουδέλης, το οποίο είναι το πραγματικό όνομα του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, κάτι που κατά αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΚΥΠΕ, “μπορεί να έχει κάποια συσχέτιση σημειολογική, μπορεί όμως και να είναι απλή σύμπτωση”. Το κείμενο είναι χειρόγραφο, και μάλιστα χρησιμοποιώντας τόνους, δασείες και οξείες.

Η αστυνομία στρέφει την προσοχή της προς τον χώρο της Χρυσής Αυγής, πολλά στελέχη της οποίας, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, είναι προφυλακισμένοι.

Ο αποστολέας του απειλητικού σημειώματος δίδει περιθώριο 20 μηνών σε εκείνους στους οποίους αναφέρεται ώστε να αλλάξουν τις αποφάσεις για τις προφυλακίσεις, αλλιώς “θα υποστούν τις συνέπειες και θα κλάψουν μάνες”.

Η Χρυσή Αυγή, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της καταδικάζει και καταγγέλλει “την αστεία προβοκάτσια με τον απειλητικό φάκελλο στον Άρειο Πάγο”.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΚΥΠΕ, CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: