Εκκληση στην Χίλαρι Κλίντον να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2016




Ο γερουσιαστής Τιμ Κέιν από τη Βιρτζίνια τάχθηκε χθες υπέρ της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ, παρά το ότι η ιδία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα εάν και κατά πόσον θα διεκδικήσει το ανώτατο αξίωμα στη χώρα στις εκλογές του 2016.

Ο Κέιν, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα όταν ο νυν πρόεδρος είχε κερδίσει την Κλίντον στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2008, ανακοίνωσε την υποστήριξή του με μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και σε μια συνάντηση με στελέχη του Συμβουλίου Γυναικών του Δημοκρατικού Κόμματος στην Κολούμπια, στη Νότια Καρολίνα.

«Σήμερα ενεθάρρυνα τη Χίλαρι Κλίντον να είναι υποψήφια για την προεδρία και δεσμεύθηκα να την υποστηρίξω εάν το πράξει», ανέφερε ο Κέιν στο μήνυμά του, συνδέοντάς το με τα σχόλια του που δημοσιεύονται στον ιστότοπο www.readyforhillary.com, που συνδέεται με μια από τις οργανώσεις που τάσσονται υπέρ της διεκδίκησης της προεδρίας από την πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Η Κλίντον «αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί από όλες τις κοινωνικές ομάδες και έχει την κατανόηση και τις ικανότητες που χρειάζονται για να βελτιώσει την καθημερινή μας ζωή», ανέφερε ο Κέιν, πρώην κυβερνήτης της Βιρτζίνιας, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν γίνει φέτος δείχνουν ότι η Κλίντον προηγείται με 50% και πλέον έναντι οποιουδήποτε άλλου πιθανού υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, περιλαμβανομένου και του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η 66χρονη Κλίντον είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια το 2016 και «θα συνεχίσει να το σκέφτεται για λίγο καιρό».

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: