Οι διαπτραγματεύσεις δεν γίνονται υπό την “απειλή όπλου”, λέει ο Γεωργιάδης




Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC Greece’s Troika talks not at point of a gun: Health Min») παραχώρησε ο υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα δεν πραγματοποιούνται υπό την «απειλή του όπλου», αλλά βάσει της λογικής, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι αυτές θα ολοκληρωθούν επιτυχώς εντός της εβδομάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση και η Τρόικα δεν είναι εχθροί, σημείωσε, αλλά αντίθετα επιβάτες στο ίδιο καράβι, καθώς οι δανειστές έχουν παράσχει έως τώρα στη χώρα 300 δις ευρώ περίπου, οπότε μια ενδεχόμενη αποτυχία θα ήταν καταστροφική τόσο γι’ αυτούς, όπως και για την Ελλάδα.

Σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια τόσες μεταρρυθμίσεις όσες δεν είχαν πραγματοποιηθεί την τελευταία εκατονταετία, γεγονός που αναγνωρίζουν τόσο η Τρόικα, όπως και οι παγκόσμιες αγορές.

Σε σχέση με την απελευθέρωση στην αγορά φαρμάκων σημείωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα φαρμακείο για κάθε 1.000 κατοίκους, ενώ στη Βρετανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 1 φαρμακείο για κάθε 8.000 κατοίκους. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα στον τομέα διανομής των φαρμάκων. Αυτό που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, τόνισε, στην Τρόικα είναι να εφαρμοσθούν οι κανόνες ελεύθερης αγοράς στα φαρμακεία, για κάποιο συγκριμένο διάστημα, και εάν δεν υπάρξουν αποτελέσματα, τότε τα φάρμακα θα μπορούσαν να περάσουν και στο δίκτυο διανομής των σούπερ μάρκετ.

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000258228&play=1

WILBUR ROSS – ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΧΩΡΕΣ – ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, Wilbur Ross, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC Where Wilbur Ross sees more opportunity») αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρέχουν μεσογειακές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, δίνοντας έμφαση στις προσοδοφόρες τοποθετήσεις που μπορούν να γίνουν στον τραπεζικό τομέα.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος εμφανίσθηκε επίσης αισιόδοξος για την πορεία της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, παρά την αναμενόμενη επιβράδυνση στην Κίνα, ενώ ξεχώρισε ως τομείς ιδιαίτερου επενδυτικού ενδιαφέροντος τις θαλάσσιες μεταφορές και τις υποδομές για το σχιστολιθικό φυσικό αέριο.

http://www.cnbc.com/101500658

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: