Γίναμε και …υπόδειγμα για την Ουκρανία




Τη δήλωση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Wolfang Schaeuble ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα για μια ενδεχόμενη βοήθεια των ευρωπαϊκών κρατών προς την Ουκρανία, προβάλλει άρθρο των Rainer Buergin και Patrick Donahue στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG, με τίτλο «Germany’s Schaeuble Says Greece Could Be Model for Ukraine Aid».

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Schaeuble, σε ομιλία του στο NRW Scholl of Governance στη γερμανική πόλη Ντούϊσμπουργκ, «εάν έπρεπε ποτέ να προβούμε σε μια κίνηση σταθεροποίησης της Ουκρανίας, θα είχαμε πολλές εμπειρίες από την Ελλάδα».

Υπογραμμίζοντας ότι η περίπτωση της Ελλάδας είναι «πολύ, πολύ ειδική», ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών εξήρε τις προσπάθειες που έλαβε η κυβέρνηση της Αθήνας, προβάλλοντας την ανάκαμψη της Ελλάδας από την ύφεση. Στο δημοσίευμα, αναφέρεται επίσης ότι οι αρχές της ευρωζώνης ενέκριναν δύο δανειακά προγράμματα για την Ελλάδα που ανέρχονται στο συνολικό ποσό των €240 δις.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Schaeuble ανέφερε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο σε σχέση με ότι θεωρούσαν δυνατό όσοι ασχολούνται επισήμως με τη χώρα».

http://www.bloomberg.com/news/2014-03-26/germany-s-schaeuble-says-greece-could-be-model-for-ukraine-aid.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: