Αποτελέσματα συνάντησης Eurogroup για SRM




Στα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα της διήμερης συνάντησης του Eurogroup με θέμα τον Ενιαίο Μηχανισμό Εκκαθάρισης των Ευρωπαϊκών Τραπεζών (Single Resolution Μechanism) αναφέρεται άρθρο των Rebecca Christie και Jim Brunsden στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG, με τίτλο «EU Ministers Hold Line on Bank Failures as ECB Sees Risks».

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι λιγοστές υποχωρήσεις επετεύχθησαν από τους Ευρωπαίους Υπουργών Οικονομικών για να αρθεί το αδιέξοδο όσον αφορά στον SRM, ενώ τονίζεται ότι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο Ολλανδός ομόλογός του Jeroen Dijsselbloem θα πίεζαν χθες στο Στρασβούργο τη θέση των Υπoυργων Οικονομικών για θέσπιση σχετικής νομοθεσίας, δεδομένου ότι οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις με το Ευρωκοινοβούλιο σημείωσαν ελάχιστη πρόοδο και οι ευρωεκλογές του Μαΐου πλησιάζουν. Και οι δύο πλευρές, προσθέτει το δημοσίευμα, κατέθεσαν τις προτάσεις τους τον περασμένο Δεκέμβριο και αμφότερες πρέπει να εγκρίνουν την τελική νομοθεσία.

Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι δεν προβλέπει τη σύγκληση ενός νέου Ecofin με θέμα το σχέδιο για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εκκαθάρισης των Ευρωπαϊκών Τραπεζών, ενώ σημειώνεται ότι οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών θα πραγματοποιήσουν την επόμενη συνάντησή τους στις αρχές Απριλίου στην Αθήνα.

http://www.bloomberg.com/news/2014-03-11/eu-finance-ministers-claim-progress-on-bank-failure-fund.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: