Κριτική για την κ. Λαγκάρντ από την Guardian




Ιδιαίτερα επικριτικός εναντίον της Christine Lagarde είναι σε άρθρο γνώμης στην GUARDIAN ο Alex Andreou, σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις της για τις αρχικές λανθασμένες εκτιμήσεις του ΔΝΤ που οδήγησαν σε λάθος οικονομικές λύσεις  για την ελληνική κρίση («Christine Lagarde Thinks the Troika Got it Wrong on Greece? If only she Knew»).

O Andreou εστιάζει στις επιπτώσεις των αποφάσεων του ΔΝΤ και των δανειστών στους απλούς Έλληνες, αναφερόμενος σε όσους συσσωρεύονται στις λαϊκές και στους Γιατρούς του Κόσμου για δωρεάν σίτιση και θεραπεία αντίστοιχα. Επικεντρώνεται στην έρευνα του ιατρικού περιοδικού Lancet, το οποίο υπογραμμίζει την αποτυχία αναγνώρισης των επιδράσεων της λιτότητας στους πολίτες από τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους διεθνούς οργανισμούς και κάνει λόγο για άρνηση και για απόπειρα δυσφήμησης της επιστημονικής έρευνας.

Άρνηση της πραγματικότητας επιδεικνύει και η επικεφαλής του ΔΝΤ όταν υποστηρίζει ότι η Ελλάδα διέφυγε του κινδύνου με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο αμφισβητείται ως αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής. Η άρνηση συνοδεύεται από τεράστια αγένεια και έλλειψη κατανόησης της συλλογικής ελληνικής ψυχής, του λαού και της ιστορίας της Ελλάδας.

Ο συντάκτης αναρωτιέται εάν τα σχόλια της κας Lagarde οφείλονται σε τερατώδη απερισκεψία ή αποκρύπτουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα υπό ξένη κατοχή (αναφορά στην κατάσταση της οικονομίας το 1943), μήνυμα που δίνει αβαντάζ σε κόμματα όπως η ‘Χρυσή Αυγή’.

http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/feb/24/christine-lagarde-troika-wrong-on-greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: