Θράσος… Θέλουν διεύρυνση της γερμανικής επιρροής και στον στρατιωτικό τομέα




Η Γερμανία πρέπει να αυξήσει την εμπλοκή της στις διεθνείς στρατιωτικές δεσμεύσεις της, ώστε να αποτυπωθεί η επιρροή που απέκτησε κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Αυτό ανέφερε χθες ο Wolfgang Ischinger, πρώην Γερμανός Πρέσβης στις ΗΠΑ και επικεφαλής σήμερα του Munich Security Conference, το ετήσιο συνέδριο του οποίου πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα (BLOOMBERG «German Crisis Role Raises Military Expectations, Ischinger Says», Βερολίνο, Tony Czuczka).

Η Γερμανία δεν μπορεί να αγνοεί τις αυξημένες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν μετά την τετραετή κρίση χρέους που ξεκίνησε από την Ελλάδα, δήλωσε ο Wolfgang Ischinger προς τους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι οφείλει να αναλάβει τώρα έναν μεγαλύτερο ρόλο διεθνώς, πέραν της οικονομικής ισχύος της.

«Αυτό που αναμένεται από την Γερμανία είναι ότι μαζί με την Γαλλία, την Πολωνία και φυσικά το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναλάβουμε την ευθύνη για έναν ηγετικό ρόλο και ότι δεν θα αντιδρούμε σε αποφάσεις και πρωτοβουλίες που λαμβάνουν τρίτα μέρη» δήλωσε ο πρώην Πρέσβης προσθέτοντας ότι το έχει αυξηθεί το ειδικό βάρος εξαιτίας της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Ο Wolfgang Ischinger συντάχθηκε έτσι με τις δηλώσεις της Γερμανίας Υπουργού Άμυνας, Ursula von der Leyen, η οποία ζήτησε την διεύρυνση της γερμανικής εμπλοκής στις διεθνείς στρατιωτικές αποστολές, ενώ χαιρέτησε την προοπτική μιας πιο ενοποιημένης ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής.

http://www.bloomberg.com/news/2014-01-27/german-crisis-role-raises-military-expectations-ischinger-says.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: