Θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας παρά τα προβλήματα υποστηρίζει το CNBC




Στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε η Michelle Caruso-Cabrera, επικεφαλής διεθνής ανταποκρίτρια του CNBC, σε ολιγόλεπτη παρέμβασή της με τίτλο «Best market in 2014: Greece».

Μεταξύ άλλων τονίστηκε η άνοδος των ελληνικών μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια, αλλά και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό. Σίγουρα, η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ωστόσο οι αποδόσεις των μετοχών των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας γνωρίζουν σημαντική άνοδο, διευκρίνισε η Caruso-Cabrera.

Τέλος, η ανταποκρίτρια του CNBC αναφέρθηκε στη μείωση του όγκου του δημόσιου τομέα, αλλά και στις δραστικές περικοπές μισθών στην Ελλάδα.

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000234619&play=1

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, William Murray, υπάρχει ενδιαφέρον από τους επενδυτές για μέρος της ελληνικής οικονομίας. Παρά τις ανακοινώσεις της Ελλάδας όμως για προγραμματισμένη έξοδο από το πρόγραμμα βοήθειας, υπάρχει ακόμη αρκετή αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά στην οικονομία της (TELEGRAPH, “IMF: There is still large Uncertainty in Greece”).

«Το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο την νέα χρονιά επομένως δεν υφίσταται λόγος για νέα δάνεια και νέα συμφωνία βοήθειας» είπε. Το δημοσίευμα επαναλαμβάνει την έκκληση Barroso ωστόσο για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/10561981/IMF-there-is-still-large-uncertainty-in-Greece.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: