Προώθηση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο




Την προώθηση των προτάσεων για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, από εταιρείες όπως την Google και το Facebook, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής και Ιταλικής Προεδρίας της ΕΕ.

Αυτό ανήγγειλε χθες στο Λουξεμβούργο η Επίτροπος θεμάτων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Viviane Reding (BLOOMBERG «Privacy Law May Get Kiss of Life as EU’s Justice Chief Sees Deal», Stephanie Bodoni).

Οι αρμόδιοι ευρωπαϊκοί θεσμοί  που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις «συμφώνησαν σε έναν οδικό χάρτη για την υιοθέτηση της νομοθεσίας πριν από τα τέλη του έτους» δήλωσε η Viviane Reding αναφερόμενη στα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων που θέλει να λάβει η ΕΕ και τα οποία αναμένεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο.

Η Ελλάδα και η Ιταλία που ασκούν φέτος την προεδρία της ΕΕ συζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο με τον αρμόδιο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου, Jan Philipp Albrecht, και συμφώνησαν σε ένα χρονοδιάγραμμα για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με την κα Reding.

Το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει τις προτάσεις πριν από τις ευρωεκλογές του Μάιου, ενώ οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν δεσμευθεί για την επίτευξη συμφωνίας έως τον Ιούνιο. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ευρωπαϊκών θεσμών για τις λεπτομέρειες της νομοθεσίας αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο, με στόχο την υιοθέτηση ενός κοινού κειμένου πριν από τα τέλη του έτους.

http://www.bloomberg.com/news/2014-01-27/privacy-law-may-get-kiss-of-life-as-eu-s-justice-chief-sees-deal.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: