Ύβρεις πεζοδρομίου από Ζαρούλια στη Βουλή




Ρεπορτάζ MEGA

Μείωση της βουλευτικής της αποζημίωσης θα υποστεί η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια μετά από επίδειξη αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή.

Ειδικότερα, η Ελένη Ζαρούλια αποκάλεσε “αληταρά” τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και ο πρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά η φράση και ανακοίνωσε την επιβολή της πειθαρχικής ποινής.

Η τιμωρία της βουλευτού της Χρυσής Αυγής έγκειται στην απώλεια του 25% της αποζημίωσής της, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της Βουλής. Ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης επικρότησε την επιβολή της ποινής αλλά ζήτησε να εφαρμόζεται από εδώ και πέρα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Νωρίτερα, η Ζαρούλια είχε ζητήσει την παραίτηση του υπουργού για την απόδραση Ξηρού.

“Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα στέκεται όρθιο, περήφανο και μαχόμενο ενάντια σε ένα καθεστώς τυραννικό και αντεθνικό. Όχι μόνο δεν θα υποκύψουμε στις δόλιες και παράνομες μεθοδεύσεις της χούντας του μνημονίου αλλά θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη πίστη και θέληση τον πολιτικό αγώνα μέχρι την ημέρα εκείνη που η Ελλάδα θα ανήκει ξανά στους Έλληνες”, είπε.

“Θα αναζητήσουμε ευθύνες. Όπου αυτές υπάρχουν, θα τις αποδώσουμε. Τις ευθύνες θα τις αποδώσουμε και θα είμαστε πολύ αυστηροί εάν πράγματι υπήρξαν πλημμέλιες. Και δεν έκρυψα χθες ότι προσωπική μου άποψη είναι ότι η άδεια δεν θα έπρεπε να χορηγηθεί”, είπε από τη μεριά του ο κ. Αθανασίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης νωρίτερα είχε συγκρουστεί και με τον Ηλία Κασιδιάρη που χαρακτήρισε “στημένη υπόθεση” τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών βουλευτών και κατηγόρησε τον κ. Αθανασίου ότι παρεμβαίνει με τηλέφωνα στους δικαστές.

“Καταγγέλω ότι η υπόθεση αυτή της δικαστικής δίωξης εις βάρος της Χρυσής Αυγής είναι στημένη με τον χειρότερο τρόπο, είναι η πιο άθλια σκευωρία την οποία δει ο ελληνικός λαός τα τελευταία 50 χρόνια και θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια. Και αυτό θα είναι το μεγάλο μας όπλο και δεν θα μας φιμώσετε, ούτε με προφυλακίσεις, ούτε με κανένα άλλο παράνομο μέσο”, σημείωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

“Κατανοώ την ανάγκη σας στην προσπάθειά σας να δημιουργήσετε εντυπώσεις δεδομένης της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται το κόμμα σας. Η δημοκρατία δεν έχει άλλη επιλογή από το να αντιμετωπίσει τους αρνητές της με τα μέσα που διαθέτει”, απάντησε ο κ. Αθανασίου.

“Να ερωτήσω λοιπόν στον πληθυντικό τον υπουργό εφόσον δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, τι δουλειά είχε να τηλεφωνήσει ο ίδιος στην προϊσταμένη του πρωτοδικείου Τσάμη την ημέρα που βρισκόμασταν στον ανακριτή Γεωργουλέα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τι δουλειά είχε να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης και αν το αρνηθεί αυτό που λέω, να γίνει άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου”, ανέφερε εν συνεχεία ο Ηλίας Κασιδιάρης.

“Όσον αφορά για το εάν επικοινώνησα, αν επικοινωνώ, με τους προϊσταμένους των δικαστηρίων και την κα Τσάμη. Βεβαίως και επικοινωνώ. Και δεν το αρνούμαι. Και εκείνη τη μέρα επικοινώνησα γιατί ήμουν στο εξωτερικό να μάθω πως πάει η κατάσταση αλλά άλλο ενημέρωση και άλλο παρέμβαση”, ήταν η τοποθέτηση του κ. Αθανασίου επί του θέματος.

Με αφορμή τη λάθος ημερομηνία στα έγγραφα του ανακριτή με τα οποία προφυλακίστηκαν πριν λίγες μέρες άλλοι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης χρησιμοποίησε επίσης απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

“Αλήθεια πιστεύετε ότι εάν η κυβέρνηση συνωμοτούσε με την δικαιοσύνη και μπαίναμε από κοινού στον κόπο να εξυφάνουμε ένα τέτοιο σχέδιο εξόντωσής σας θα είμασταν τόσο κουτοί ώστε να προδοθούμε από μια ημερομηνία σε ένα ένταλμα;”, ρώτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

“Ασφαλώς και θεωρώ ότι είστε κουτοί διότι εδώ με την απάντηση που δώσατε ήρθατε να επιβεβαιώσετε όλα τα λεγόμενά μου. Πρώτον, δεν μίλησα για ένα ανθρώπινο σφάλμα. Είναι ένα ανθρώπινο σφάλμα στον Ηλιόπουλο, δεύτερο ίδιο ανθρώπινο σφάλμα στον Γερμενή, τρίτο ίδιο ανθρώπινο σφάλμα την άλλη μέρα στο Μπούκουρα. Όσον αφορά την κουταμάρα και την ανοησία που σας διακατέχει, αυτή ασφαλώς και είναι υπαρκτή”, τόνισε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

ΠΗΓΗ: MEGA CHANNEL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: