Οι εξτρεμιστές αποτελούν κίνδυνο για την Ευρώπη αναφέρει ο Μπαρόζο ξεχνώντας τη λιτότητα




Ο αυξανόμενος εξτρεμισμός σε όλη την Ευρώπη απαιτεί από τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης να παρουσιάσουν πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους ώστε να αποφευχθούν απώλειες στις επερχόμενες εκλογές, δήλωσε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Barroso.

Αυτό αναφέρει ανταπόκριση του Jonathan Stearns από το Στρασβούργο στο πρακτορείο BLOOMBERG με τίτλο «EU Elections May Be ‘Tense’ as Extremism Grows, Barroso Warns».

Οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα μπορούσαν να προκαλέσουν «ένα ‘πανηγύρι’ αβάσιμων μομφών κατά της Ευρώπης» εκτός εάν τα παραδοσιακά κόμματα επιδείξουν πάθος και διατυπώσουν λογικά επιχειρήματα επεσήμανε ο Jose Barroso, προβλέποντας ότι θα είναι «έντονες».

«Διαπιστώνουμε πράγματι μια άνοδο του εξτρεμισμού από την Άκρα Δεξιά και την Άκρα Αριστερά» δήλωσε σημειώνοντας ότι  ελπίζει σε έναν «έναν πιο εμβριθή διάλογο για την Ευρώπη και ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο θα τύχει μιας πιο σθεναρής υπεράσπισης από παλαιότερα». «Ελπίζω κυρίως, τόνισε, ότι οι παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν να ξεφύγουν από την κατάσταση του εφησυχασμού, μη θεωρώντας πλέον ως κοινή σιωπηρή παραδοχή την ευρωπαϊκή ενοποίηση».

Η ανταπόκριση επισημαίνει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η παρέμβαση του Jose Barroso πραγματοποιήθηκε χθες επί τη αφορμή της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας και του σοσιαλιστικού κόμματος στηρίζεται σε μια πλειοψηφία τριών εδρών.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος και αυτός στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «στον δρόμο της ανάπτυξης» και ότι η ελληνική «ομαλότητα» σε συνδυασμό με την οικονομική ανάπτυξη θα συμβάλλει στην περιθωριοποίηση των αντιευρωπαϊκών κομμάτων, της Χρυσής Αυγής συμπεριλαμβανομένης.

Η Χρυσή Αυγή φέρεται να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, όπου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία.

http://www.bloomberg.com/news/2014-01-15/eu-elections-may-be-tense-as-extremism-grows-barroso-warns.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: