Η Ελλάδα επανεξετάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση




Το πρακτορείο UPI σε ανταπόκρισή του από τις Βρυξέλλες με τίτλο «Greece reviews human rights issues at EU» αναφέρεται στην πρόθεση της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ και του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, να προωθήσουν την ένταξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλους τους τομείς της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Η Διεθνής Αμνηστία, όπως επισημαίνεται,  με προτάσεις της έξι σημείων, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προτάξει τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ατζέντα της, κατά την άσκηση της Προεδρίας της ΕΕ, εντάσσοντάς τα σε όλο το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕ. Οι συστάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας αποτελούν συνήθη πρακτική της κατά την έναρξη κάθε νέας Προεδρίας της ΕΕ.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε ότι η Ελληνική Προεδρία θα σεβαστεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία, την δημοκρατία, την ισότητα και το κράτος δικαίου. «Η Προεδρία θα εργασθεί στην κατεύθυνση της ενσωμάτωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλους τους τομείς της ευρωπαϊκής πολιτικής με στόχο την επίτευξη της μέγιστης συνοχής στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική της ΕΕ σε σχέση με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» επεσήμανε χθες σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Προεδρία από τις Βρυξέλλες.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Ελληνική Προεδρία δήλωσε ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος κατά τη διάρκεια της εξάμηνης θητείας της για να πραγματοποιήσει σαρωτικές αλλαγές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

http://www.upi.com/Top_News/Special/2014/01/22/Greece-reviews-human-rights-issues-at-EU/UPI-10881390407626/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: