Επιμένουν οι Αμερικανοί για τον Ξηρό




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να εκφράζουν την ανησυχία τους αλλά και το θυμό τους για το γεγονός ότι ένας εκ των πλέον βίαιων, όπως χαρακτηρίζεται, τρομοκρατών, δραπέτευσε με ευθύνη της ελληνικής Δικαιοσύνης και των αρχών ασφαλείας.

Χθες εξέδωσαν νέα ανακοίνωση για τον Χριστόδουλο Ξηρό “και αυτό έχει τη σημασία του”, σύμφωνα με διπλωματική, η οποία πρόσθεσε: “Ο λόγος είναι επειδή πρώτον είναι πολύ ενοχλημένοι ότι αφέθηκε να δραπετεύσει και δεύτερον, ειδικά αυτόν, τον Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα, τους θέλουν για πάντα στη φυλακή”.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ρωτήθηκε από το “Εθνος”, δήλωσε:

“Μας ανησυχεί βαθύτατα ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, ένα κεντρικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέβρη που σκότωσε πέντε υπαλλήλους της αμερικανικής αποστολή στην Αθήνα, δεν έχει συλληφθεί ακόμα και τώρα φέρεται να εκδίδει νέες εκκλήσεις για βία. Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές σχετικά με την υπόθεση. Συνεχίζουμε να καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον επιστρέψει στην φυλακή”.

Ο εκπρόσωπος αναφέρει επίσης και τα εξής:

“Οπως είπε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι πριν από τη συνάντησή του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση όσων χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους, καταλήγει η ανακοίνωση”.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Αμερικανοί διατηρούν την οργάνωση 17 Νοέμβρη στον κατάλογο των πιό επικίνδυνων τρομοκρατικών οργανώσεων στον κόσμο. Δεν την αφαίρεσαν ούτε όταν ανακοίνωσε η Αθήνα την εξάρθωση της.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: