Αξιωματικός ΕΛΑΣ: Ο Ξηρός ετοιμάζει τρομοκρατικό χτύπημα με τους «Πυρήνες» – Κρύβεται στην Αθήνα




Ρεπορτάζ ΕΘΝΟΣ

ηρός κρύβεται σε σπίτι στην Αττική και μαζί με ασύλληπτους «πυρήνες» ετοιμάζουν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, αφού διαθέτουν την επιχειρησιακή δύναμη για να το πραγματοποιήσουν και ίσως επιλέξουν ανθρώπινο στόχο.

Στις αποκαλύψεις αυτές, που είναι ενδεικτικες της κατάστασης κόκκινου συναγερμού στην οποία βρίσκεται η αντιτρομοκρατική για να συλλάβει τον αδίστακτο τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη και παράλληλα να αποτρέψει μία νέα επίθεση, προέβη αξιωματικός της αστυνομίας μιλώντας το Σάββατο στο MEGA.

Παράλληλα, ευθύνες σε βάρος δύο εισαγγελικών λειτουργών διαπιστώνει -σύμφωνα με πληροφορίες- ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά για τις άδειες που δόθηκαν στον Χρ. Ξηρό από τις φυλακές με συνέπεια να εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο εισαγγελέας Εφετών Ευ. Ζαχαρής, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών, που ως αναπληρώτριες της αντεισαγγελέως Εφετών (επόπτριας των φυλακών) συμφώνησαν (με την πρώην διευθύντρια των φυλακών και την κοινωνική λειτουργό) να δοθεί άδεια 7 φορές στον καταδικασμένο 6 φορές σε ισόβια.

Εσφαλμένη κρίση

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα καταλογίζει ουσιαστικά εσφαλμένη κρίση (και όχι βέβαια δόλο) στις εισαγγελείς, εκτιμώντας ότι έπρεπε να έχουν συνεκτιμήσει τη βαρύτητα των αδικημάτων του Χρ. Ξηρού και το γεγονός ότι παρέμεινε ουσιαστικά αμετανόητος στις θέσεις του, όπως προέκυπτε και από την αρθρογραφία του.

Επίσης, όφειλαν να συνεκτιμήσουν το γεγονός ότι είχε βάλει φωτιά στο κελί του για να πετύχει τη μεταφορά του σε άλλη πτέρυγα, ανεξάρτητα από το ότι προέβαλλε λόγους υγείας λόγω της κράτησής του σε υπόγειο χώρο και αλλεργικών προβλημάτων.

Πάντως, και ο ίδιος ο Ξηρός σημείωσε ότι πέτυχε να ξεγελάσει όσους ασχολήθηκαν μαζί του προκειμένου να καταφέρει να πάρει άδειες. Για το αν ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά των δύο εισαγγελέων, θα αποφασίσει η εισαγγελέας ΑΠ, Ευτ. Κουτζαμάνη, ενώ σύντομα αναμένεται και το πόρισμα της ΕΔΕ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

«Αμνηστία» αντί για επικήρυξη προτείνει ο Σάββας Ξηρός

Αμνηστία αντί προκήρυξης, για την 17 Νοέμβρη, προτείνει προκλητικά ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος εκφράζει την διαφωνία του με την «επανενεργοποίηση» του αδερφού του Χριστόδουλου και δηλώνει ότι αν μπορούσε να αλλάξει κάτι, θα ήταν να μην έχει αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή.

«Αντί να δαπανούν λεφτά σε επικηρύξεις, εγώ θα τους πρότεινα να δώσουν αμνηστία για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη. Η κοινωνία και η πολιτεία θα έχουν να κερδίσουν περισσότερα από αυτό. Έτσι κι αλλιώς όλοι έχουμε εκτίσει πολύ μεγάλο μέρος των ποινών μας. Αυτός ο κύκλος έχει κλείσει…» αναφέρει μεταξύ άλλων σε μία ακόμη συνέντευξη-πρόκληση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος ζητά από την δικαιοσύνη, να νοσηλευτεί κατ’οίκον.

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει για την συμμετοχή του στην 17Ν, ο Σ. Ξηρός απαντά: «Θεωρώ μεγάλη αλαζονεία να λέει κάποιος ότι δεν έχει μετανιώσει για τίποτα στην ζωή του. Αυτό που θα άλλαζα, αν μπορούσα, από όλη αυτή την ιστορία, θα ήταν να μην έχω αφαιρέσει ζωή. Αυτό θα με κυνηγάει για πάντα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να το αλλάξω».

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ από ΕΘΝΟΣ και MEGA CHANNEL – Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: