Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει την επίθεση στην κατοικία του πρέσβη της Γερμανίας




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΑΘΗΝΑ.- Την «απερίφραστη καταδίκη» του εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επίθεση που σημειώθηκε στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανκ Ντολτ, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για «τη γρήγορη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και τη δέσμευσή της να προσαχθούν οι υπεύθυνοι για την επίθεση στη δικαιοσύνη».

Τρομοκρατική επίθεση με όπλα καλάσνικοφ σημειώθηκε στις 03:30 τα ξημερώματα στην οικία του Γερμανού πρέσβη κ. Ντολτ στην Αθήνα, στην περιοχή του Χαλανδρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες ήταν τέσσερις και έφτασαν πεζοί στο σημείο, φορώντας κουκούλες. Αφού έριξαν τις 60 σφαίρες απομακρύνθηκαν πεζοί από το σημείο.

Την απόλυτη καταδίκη της ένοπλης επίθεσης στην οικία του γερμανού πρέσβη  εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Α. Σαμαράς στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία νωρίς το πρωί της Δευτέρας. O κ. Σαμαράς, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι «το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες είναι η Ελλάδα».

Τις ευχαριστίες του προς την Ελληνική Αστυνομία και την κυβέρνηση, για την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον, εξέφρασε  με ανακοίνωσή του ο Γερμανός πρέσβης Β. Ντολτ, μετά την επίθεση στην οικία του στο Χαλάνδρι.

«Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον. Όποιος και να ευθύνεται για την πράξη: Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας. Επίσης, δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας» δήλωσε ο Γερμανός πρέσβης.

ΠΗΓΗ: Ζωή Λεουδάκη, Μαρία Σπυριδωνάκου / http://gr.voanews.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: