Στην Τουρκία το νέο κανάλι των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου




Είναι να απορεί κανείς ποιος τελικά κάνει κουμάντο στην τουρκική εξωτερική πολιτική, ή εάν το πρόβλημα είναι ότι… δεν κάνει τελικά κανένας, υπό την έννοια ότι δεν μπορούν να ελέγξουν την ισλαμική του «παρόρμηση» παρότι αντιλαμβάνονται ότι κάποιες ενέργειες είναι απλώς αυτοκαταστροφικές.

Τι να πει κανείς ενώπιον της είδησης, ότι η τελούσα υπό διωγμό τελευταία Μουσουλμανική Αδελφότητα, ιδρύει τηλεοπτικό δίκτυο στην Τουρκία το οποίο προφανώς θα προπαγανδίζει τις απόψεις της. Ο σταθμός θα ονομάζεται «Rabia» και το… σύνθημα θα είναι «ο σφυγμός της ελευθερίας», σε μια προφανή αν και έμμεση αναφορά στα γεγονότα της Αιγύπτου.

Τη είδηση αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα «Today’s Zaman», ενώ είχε κυκλοφορήσει στο Facebook στο προφίλ αντικυβερνητικής οργάνωσης, της Εθνικής Συμμαχίας. Στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας διευκρινίζεται, ότι το όνομα του δικτύου προέρχεται από την πλατεία του Καΐρου όπου αποτέλεσε το κεντρικό σημείο των κινητοποιήσεων των οπαδών της Αδελφότητας για να αντιδράσουν στην εκδίωξη του Μοχάμεντ Μόρσι, τη σύλληψη και πλέον νομοτελειακή σχεδόν, πολυετή φυλάκισή του.

Και για να μην έχουμε αμφιβολία για το τι θα ακολουθήσει, οι Αιγύπτιοι ήδη ανέφεραν, ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θα χρηματοδοτούν το δίκτυο της Αδελφότητας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: