Το ΔΝΤ συντάσσεται με τις ΗΠΑ για Γερμανία




Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συντάσσεται με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών επιπλήττοντας το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας και αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, ότι η άνοδος των εξαγωγών αποτελεί ένδειξη οικονομικής υγείας, αναφέρει ανταπόκριση των Brian Parkin και Patrick Donahue από το Βερολίνο στο BLOOMBERG με τίτλο «IMF Backs U.S. Treasury in Criticism of Merkel’s Export Policy».

Την ώρα που η Γερμανία αντιδρούσε χθες έντονα στην έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ, David Lipton, προέτρεπε, σε ομιλία του στο Βερολίνο, την γερμανική κυβέρνηση να μειώσει το εξαγωγικό πλεόνασμα της χώρας, στο «κατάλληλο ποσοστό» ώστε να βοηθήσει τους εταίρους της στην Ευρωζώνη να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

Η έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών επέκρινε τον εξαγωγικό προσανατολισμό της γερμανικής οικονομίας επισημαίνοντας ότι η μη στήριξη της εσωτερικής ζήτησης συνέβαλε στην όξυνση της κρίσης.

«Ένα σημαντικά μικρότερο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών θα ήταν χρήσιμο» σημείωσε ο David Lipton προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να περιορισθούν τα υψηλά ελλείμματα στην Ευρωζώνη «εάν δεν μειωθούν τα πλεονάσματα».

http://www.bloomberg.com/news/2013-10-31/germany-strikes-back-at-u-s-criticism-over-economic-policy.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: