Τα 4 σενάρια για τους δράστες της επίθεσης




ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΘΝΟΣ

Σε τέσσερα σενάρια επικεντρώνει την έρευνά της η αντιτρομοκρατική για τη ανίχνευση της ταυτότητας των δραστών της διπλής εκτέλεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι ελπίδες που είχαν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ να αποκτήσουν άμεσα ίχνη των δολοφόνων μέσα από το («καθαρό» όπως αποδείχθηκε) όπλο τύπου «Ζάσταβα» που χρησιμοποιήθηκε στη διπλή εκτέλεση δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς όπως εκτιμούν, το συγκεκριμένο διαμέτρημα κυκλοφορεί ευρέως στην αγορά και σε μεγάλη γκάμα όπλων, και δεν αποκλείεται το πιστόλι να αγοράστηκε από κάποια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα..

Ωστόσο, στο τραπέζι των αξιωματικών της ΕΛΑΣ παραμένουν τέσσερις υποθέσει εργασίας.

«Σέχτα»

Οπλα των εννέα χιλιοστών έχει χρησιμοποιήσει σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά το παρελθόν η «Σέχτα Επαναστατών». Μάλιστα σε φωτογραφία που η είχε στείλει η οργάνωση μαζί με την προκήρυξη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια απεκάλυπτε ότι στο οπλοστάσιό της υπήρχαν πιστόλια τύπου Ζάσταβα, παρόμοια με αυτό που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές. Δεύτερο χαρακτηριστικό που «παραπέμπει» στον τρόπο δράσης της «Σέχτας» είναι οι χαριστικές βολές που έδωσαν στα θύματά τους οι δράστες πυροβολώντας τα στο κεφάλι.

«Πυρήνες της Φωτιάς»

Καίτοι μέχρι στιγμής οι «Πυρήνων» δεν επιβαρύνονται με κάποια δολοφονία στο ενεργητικό τους, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν μία τέτοια πιθανότητα καθώς στο παρελθόν η συγκεκριμένη οργάνωση είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις στα γραφεία της Χρυσής Αυγής με εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αθήνα και τον Ασπρόπυργο.

«Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει και η περίπτωση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», οργάνωσης που πρωτοεμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2013, με την εκτόξευση ρουκέτας (RPG) στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Μετά την ανεπιτυχή βολή μάλιστα ένας από τους τρομοκράτες γάζωσε το κτίριο (με καλάσνικοφ).

Επαναστατικός Αγώνας – Μαζιώτης

Ο επί 17 μήνες καταζητούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα Νίκος Μαζιώτης είναι η τέταρτη περίπτωση που εξετάζει η ΕΛΑΣ.

Παρότι οι δράσεις του συγκεκριμένου κακοποιού δεν έχουν συσχετισθεί με δολοφονίες, η τελευταία «εμφάνισή» προεξοφλούσε δυναμικότερη δράση:

Συγκεκριμένα, με επιστολή που είχε αποστείλει στο indymedia ως αντίδραση στη δολοφονία Φύσσα, ο Νίκος Μαζιώτης του Παναγιώτα Ρούπα είχαν αναφερθεί στη Χρυσή Αυγή και στην ανάγκη ένοπλου αγώνα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Έχουμε την υποχρέωση να πολεμήσουμε, και να αποδεχτούμε την σκληρή αλήθεια ότι αν θέλουμε νίκες θα πρέπει να περάσουμε στην επίθεση. Όχι όμως ως οι ‘ταλαίπωροι που διαμαρτύρονται για την καθεστωτική αυταρχικότητα’, που παθητικά υπομένουν τη βία του συστήματος ως αναπόφευκτη, που μαχαιρώνονται από τους νεοναζί μπράβους του καπιταλιστικού καθεστώτος και του κράτους, αλλά ως αυτοί που επιχείρησαν να το νικήσουν”.

Σημειώνεται ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας», τον Ιανουάριο του 2009 είχε τραυματίσει σοβαρά αστυνομικό των ΜΑΤ κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού ως αντίδραση στη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Εξετάζεται η μοτοσικλέτα

Το Σάββατο, έγινε γνωστό από την αστυνομία ότι βρέθηκε η μοτοσικλέτα Honda Affrika Twin, άσπρου χρώματος, η οποία είχε κλαπεί στις 28 Ιουνίου από την Καλλιθέα, με την οποία διέφυγαν οι δράστες της δολοφονίας.

Ο εντοπισμός της έγινε στο ρέμα της Χελιδονούς, και οι δράστες φαίνεται πως προσπάθησαν να τη ρίξουν μέσα στο νερό, προκειμένου να εξαφανίσουν αποτυπώματα τους και τυχόν γενετικό υλικό. Οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από την μηχανή που ερευνάται για DNA και αποτυπώματα.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Κυριακής, εντοπίστηκε ένας ακόμη κάλυκας 9 mm στο σημείο της διπλής δολοφονίας, ο οποίος και έχει σταλεί για εξέταση.

Διαβάστε ακόμη:

Oι εκτελεστές ήταν καλά διαβασμένοι, ήθελαν μόνο νεκρούς

Καρέ-καρέ η εκτέλεση σε βίντεο σοκ από τις κάμερες ασφαλείας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: